ABB O CENZUSU ZA VRTIĆE ‘U teškoj godini superhik mjera je možda ipak previše!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

O uvođenju cenzura za pravo na besplatni smještaj za treće dijete u bjelovarskim vrtićima oglasili su se iz stranke Akcija bjelovarsko-bilogorska. Podsjetimo, upravo je ta stranka u bjelovarskom Gradskom vijeću inzistirala da se roditeljima s više djece omoguće povoljniji uvjeti smještaja u predškolskim ustanovama. Njihovo priopćenje vezano uz novonastale okolnosti prenosimo u cijelosti.

Smatramo da cijena vrtića za roditelje/skrbnike sa troje i više djece ne bi trebala biti predizborna tema.

Akcija bjelovarsko-bilogorska radila je na ovoj mjeri duži period i stajališta je da je to vrlo dobra demografska mjera kojom se želi pomoći roditeljima sa troje i više djece.

U super teškoj godini superhik mjera je možda ipak previše…

U godini koja je još uvijek više nego teška cilj je ovom mjerom pomoći roditeljima kojima je to najpotrebnije, u ovom trenutku roditeljima sa manjim primanjima.

Kad gospodarska situacija bude bolja može se razmišljati o proširenju mjera i na druge korisnike ali sada je nužno pomoći onima čija je situacija teža. Očekivali smo potporu u donošenju ove demografske i socijalne mjere, a ne predizborni politički napad na štetu djece i obitelji.

S poštovanjem,

Zdenka Henc, ABB

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!