PRESTROJAVANJA Tko će s kim u bitku za gradonačelnika Bjelovara?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Tko će u bitku za bjelovarskog gradonačelnika, mjesto koje je protekle četiri godine držao šef HSLS-a u Dario Hrebak? Premda su mu pristupačnost i upravljanje Gradom omogućili ulazak u kampanju bez velikog stresa, njegovi politički oponenti i izazivači vjeruju da ga mogu ozbiljno zaljuljati u toj dužnosničkoj fotelji. Sudeći prema porukama lokalnih stranačkih čelnika, pretendenata na to mjesta ima, i to ne mali broj, ali konkretna imena još se uvijek drže u tajnosti .

Dario Hrebak

Bjelovarska ljevica ozbiljno se priprema za izbore i u tijeku je potraga za zajedničkim kandidatom kojeg bi podržale sve stranke koje se vole zvati ljevicom ili lijevim centrom. Šefica bjelovarskog SDP-a Vanja Posavac rekla nam je kako se u toj stranci već ozbiljno razgovara o lokalnim izborima i da se spominju i neka imena, ali za njihovo otkrivanje je još prerano.

I Bojana Hribljan (Demokrati) smatra kako ljevica treba naći zajedničkog kandidata, ali ako neće biti dogovora ići će sa svojim. Žali što SDP nije jači da okupi sve oko sebe kao stožerne stranke.

Novo lice

Nekolicina Hrebakovih oponenata voljeli bi kao protukandidatkinju vidjeti mladu liječnicu Danijelu Hajdinjak Prihić koja je tek lani ušla u politiku i danas je prepoznatljivo lice stranke Centar.

-Smeta mi nepravda u društvu i neefikasnost gradske uprave. Kao osoba s vlastitom tvrtkom, iz realnog sektora, želim vidjeti gradske, županijske i državne institucije koje su naš servis poput onih u Europi i zato sam ušla u politiku – kaže dr. Hajdinjak Prihić. Ako i ostvari dobar izborni rezultat, ne želi se odreći svog zanimanja i posla u svojoj ordinaciji. Potvrđuje da je imala nekoliko poziva na kavu iz drugih stranaka, ali da ih je za sada sve odbila.

Danijela Hajdinjak Prihić

Hoće li kandidat ljevice imati potporu župana Damira Bajsa?

-Naša Nezavisna lista Damira Bajsa druga je po snazi u Županiji, ali i gradu Bjelovaru, o čemu svjedoči broj vijećnika. Kada za to dođe vrijeme mi ćemo izaći sa svojim programom i kandidatima za grad Bjelovar, županiju, ali i ostale gradove – rekao nam je kratko Bajs ne želeći otkriti imena kandidata o kojima se razgovara.

Kad se pak radi o HDZ-u, trenutačnom Hrebakovom koalicijskom partneru, situacija je nešto složenija. Hrebak očekuje da će ga HDZ podržati jer su „imali odličnu suradnju na kojoj im zahvaljuje“. Međutim, što će zauzvrat dobiti HDZ? Ako odustanu od svog kandidata za gradonačelnika, mogli bi tražiti mjesto zamjenika.

-Sve je još na stolu, sve opcije su otvorene, razgovore smo tek počeli i treba još malo pričekati s odlukama – kaže predsjednik gradske organizacije HDZ-a Ante Topalović.

Ništa bez Brajdića

Da će pregovori HDZ-Hrebak biti teški svjedoči činjenica da se Hrebak ni u kom slučaju ne želi odreći svog zamjenika Brajdića s kojim se „sjajno nadopunjuje, koji ga odlično mijenja dok je u Zagrebu…“

Igor Brajdić

-O svemu drugom mogu razgovarati s političkim prijateljima jedino o ustupanju mjesta zamjenika ne – rezolutan je Hrebak.

Hoće li to dovesti do potpunog resetiranja odnosa, pa će HDZ i HSLS u izbore svaki sa svojim kandidatima, a o budućim koalicijama i funkcijama se dogovarati ovisno o izbornom rezultatu?

Gužvu će na desnom centru pojačati i Domovinski pokret

-Samostalno ćemo izaći u svih pet gradova i 14 općina županije sa svojim kandidatima za načelnike, gradonačelnike, a imat ćemo i svog kandidata za župana – rekla nam je Dubravka Dragašević, predsjednica ogranka DP-a. Smatra kako potresi u Saboru ne utječu na stranku na terenu, a imena kandidata još ne želi otkriti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!