HAJDINJAK PRIHIĆ O HREBAKU Ne pridonosi on mojoj, već ja njegovoj plaći!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz stranke Centar oglasili su se priopćenjem vezanim uz nedavne izjave bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka o reakciji te stranke na uvođenje cenzusa za besplatni vrtić u Bjelovaru. Priopćenje prenosimo u nastavku.

„Gradonačelnik je samovoljno prekršio odluku Gradskog vijeća. Jedini tko to ima pravo učiniti je to isto tijelo. Zato i postoji, a svakog poduzetnika i radnika trebamo poticati demografskim mjerama, kako bi grad rastao i razvijao se. Ne moramo dijeliti isto mišljenje, ali moramo komunicirati pristojno, pogotovo ako smatramo da nešto nije ispravno.”

Tim je riječima članica predsjedništva Centra Danijela Hajdinjak Prihić komentirala najnoviji istup bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, koji je jučer optužio za iznošenje neistina i lažiranje informacija. Podsjetimo, Hajdinjak Prihić je prije par dana upozorila javnost da gradonačelnik od gradskih ustanova vrtića traži izmjene pravilnika, na način da svim roditeljima/skrbnicima koji imaju prihode veće od 1400 kuna po članu kućanstva, bude onemogućeno gradsko financiranje smještaja u vrtiću.

“Članica sam Upravnog vijeća i predstavnik roditelja u jednom vrtiću. Smatrala sam da je moja dužnost kao predstavnika roditelja reagirati, ovdje nije riječ ni o kakvoj kampanji. Politika na način kako je vodi grad me ne zanima, zanima me politika u kojoj se vodi dijalog. Radim u zdravstvu, gdje pacijenti žele čuti drugo mišljenje pa mislim da je isto važno reći u politici”, poručila je Hajdinjak-Prihić, dodajući da joj politika i stranka nisu potrebni da se potvrdi, za razliku od gradonačelnika, kojem je njegova stranka omogućila, među ostalim, mjesto gradonačelnika, saborskog zastupnika i državnog tajnika.

“Ne dopuštam da mi itko drži prodike i mlati rukama galameći, pogotovo netko u čijoj plaći ja sudjelujem kao poduzetnik ovog grada. On mojoj plaći ne pridonosi. Prije svega sam majka i liječnica i imam pravo reći da želim jedan europski, moderan, urban grad s europskim politikama pa tako i demografskim, koje imaju ostali gradovi u Hrvatskoj i u svijetu. Ako se naš gradonačelnik ne zna s tim nositi, neka nađe mehanizam koji je kulturan i neka prihvati da je to sloboda govora. Ako se ljuti, neka razmisli što ga čini ljutim pa ako misli da može, nek se potrudi da svoj posao radi bolje.”  

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!