NOVA AKCIJA ZA BANOVINU Može li BBŽ pomoći i svome kraju?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako su umirovljenici populacija koja se uglavnom ne može pohvaliti velikim primanjima, ipak su odlučili pomoći onima kojima je teže. Bjelovarsko-bilogorski umirovljenici okupljeni u Maticu će se tako za umirovljenike Sisačko-moslavačke županije odreći dijela novca koji im je dala Županija, najavio je predsjednik bjelovarsko-bilogorske Matice Željko Held.
-Mi smo se upravo odlučili odreći dijela tog novca jer zbog korone imamo puno manje aktivnosti, nema toliko izleta, nema putovanja, nema druženja i odlučili smo svatko svojoj udruzi uskratiti nešto i to darovati nastradalim stanovnicima Banovine – kaže Held.
Svaka od 24 bjelovarsko-bilogorske udruge će se odreći najmanje deset posto svojih prihoda i na taj će način biti prikupljeno 70 do 90 tisuća kuna koje će se umirovljenicima s Banovine preusmjeriti preko sisačko-moslavačke Matice umirovljenika. Na svaku kunu koju će dati umirovljenici, Bjelovarsko-bilogorska županija će dodati jednu svoju, najavio je župan Damir Bajs koji je i podsjetio da je Županija za potresom pogođeno područje već iz županijske pričuve donirala 250 tisuća. No, potres od kraja prošle godine je teško oštetio i stambene objekte u nekoliko bjelovarsko-bilogorskih općina. Na rješenju problema se radi, uvjerava Bajs.
-Zatražio sam da općine i gradovi pogledaju postoji li potreba za proglašenjem elementarne nepogode. Ovog trenutka smo dobili izvješća i vjerujem da ćemo u najkraće vrijeme donijeti odluku o elementarnoj nepogodi – najavio je Bajs.
Elementarna nepogoda bi mogla biti proglašena za dan-dva nakon čega će se obiteljima kojima je potres oštetio dom pomoći, najavio je Bajs.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!