APEL Odjeće ima dovoljno, Banovini su najpotrebnije grijalice!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Put Banovine danas kreće još jedna pošiljka pomoći u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa. Ovoga puta za glinsko područje pripremljene su grijalice i druge prijeko potrebne potrepštine.

-Na glinsko područje danas šaljemo desetak grijalica, dva agregata i nekoliko električnih radijatora. Nešto od toga su donirali građani, a dio smo kupili novcem koji je također stigao iz donacija – kaže ravnateljica bjelovarskog Crvenog križa Vida Malek.

Naša sugovornica dodaje kako Bjelovarčani ni tjednima nakon potresa nisu posustali u prikupljanju donacija te kako stalno navraćaju u Crveni križ. Ipak, prije donošenja pomoći nije naodmet konzultirati se sa zaposlenicima i volonterima jer nekih stari ima viška, dok nekih istovremeno kronično nedostaje.

-I dalju su dobrodošle prehrambene namirnice i higijenske potrepštine, a ovih dana zbog hladnoće vlada i velika potreba za grijalicama i električnim radijatorima. Ono što trenutno nije potrebno su odjeća i obuća. Naime, i skladište kod nas u Bjelovaru, ali i skladišta na potresom pogođenim područjima puna su takvih stvari i jednostavno ih nemamo više gdje spremati – kaže Malek.

Osim što na Banovinu voze pošiljke, Bjelovarčani redovito odlaze na teren kako bi pomogli u sortiranju donacija i oko drugih poslova. Jedna skupina volontera tako na područje Petrinju odlazi sutra, a još jedna sljedeći tjedan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!