KORONAVIRUS U dvije županije danas 43 nova slučaja zaraze

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR / KOPRIVNICA – U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 17 novih slučaja zaraze koronavirusom. Devet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, četiri novozaražene osobe s područja su grada Čazme, dvije novozaražene osobe s područja su općine Velika Pisanica, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Kapela i Veliko Trojstvo. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 29 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je njih troje na respiratoru, a 12 pacijenata je na opservaciji. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 521 osoba. U posljednja 24 sata dvije osobe preminule su s koronavirusom, a ukupno do sada 109 osoba preminulo je od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.
Na području Koprivničko – križevačke županije potvrđeno je 26 novih slučajeva bolesti COVID-19. Trenutno je aktivno 147 slučajeva bolesti, ozdravilo je 19 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 29 osoba.
Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 5679 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 96 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave koronavirusa na području županije ukupno je testirano 18315 osoba.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!