RASIPANJE Leđa Beljakovom HSS-u okrenuli i Daruvarčani

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – I daruvarski HSS okreće leđa Kreši Beljaku. Kako nam je potvrdila predsjednica tamošnje organizacije Tanja Novotni Golubić, na posljednjoj sjednici Gradskog odbora donesena je jednoglasna odluka da svi članovi Odbora izađu iz HSS-a, a Novotni Golubić pretpostavlja kako će isto učiniti i velik dio preostalih stotinjak članova s daruvarskom područja.

Tanja Novotni Golubić

-Već se neko vrijeme ne slažemo s načinom na koji stranku vodi aktualni predsjednik, a posebno s obzirom na sve što se događalo posljednjih mjeseci, od nepoštivanja Statuta, stranačkih tijela i izostanka demokracije, odlučili smo napustiti HSS. Neki naši članovi će političko djelovanje nastaviti priklanjanjem novoj političkoj opciji, Demokratskom HSS-u, dok će dio njih ostati u postojećoj stranci – kazala nam je Novotni Golubić.

Iako sama formalno još nisu istupila iz HSS-a, ispisnicu će, kaže, zatražiti ovih dana te tako prekinuti članstvo dugo 16 godina. Mandat zamjenice župana ispred češke nacionalne manjine do kraja će odraditi kao nezavisna dužnosnica, a u slučaju nove kandidature na lokalnim izborima također planira biti nezavisna kandidatkinja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!