ODLUKA JE PALA Dosta joj je diktature, klimanja glavom i pričanja o Beljakovim tetovažama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Da, istina je, nakon 15 godina aktivnog rada, napustila sam HSS i nije mi drago zbog toga. No, izbora nisam imala – tim je riječima šefica bjelovarske Gradske organizacije HSS-a, Valna Bastijančić Erjavec, potvrdila kako uistinu više nije dio čete Kreše Beljaka. Razlog takve odluke, pojašnjava Bastijančić Erjavec, neslaganje je s načinom vođenja stranke Kreše Beljaka.
Valna Bastijančić Ejavec jučer je istupila iz HSS-a
-Moramo se prisjetiti početaka rada ove stranke i to ne samo politike, već i nauka braće Radić i Marije Radić koji su se zalagali za ravopravnost cjelokupnog stanovništva Hrvatske, borili su se i imali programe za razvoj poljoprivrede, gospodarstva, obrazovanja, a mi smo se sada sveli na diktaturu predsjedništva gdje ne možemo iznositi i nemamo pravo iznositi svoja mišljenja. Ako ne klimamo glavama i ne povlađujemo predsjedniku Beljaku, onda smo odmah protiv njega – pojašnjava svoje razloge Bastijančić Erjavec i dodaje kako ju boli što se toliko kvalitetna stranka svela na komentiranje tetovaža predsjednika. Nepravednim smatra i što se u Saboru komentiraju i kritiziraju stranke, a ne predlažu se nikakva rješenja, a uvjerena je da je ljudima toga dosta.
-Sam način komuniciranja predsjednika i glavnog tajnika stranke je ponižavajuć prema članovima. Nerijetko se iz njihovih usta moglo čuti da HSS ne treba brinuti o seljaku. Seljak je poduzetnik, čovjek koji se bori da prehrani svoju obitelj, čovjek koji vrjednuje svaki urod i svaki komad zemlje po kojoj on hoda – jasna je dojučerašnja predsjednica bjelovarskog ogranka HSS-a koja je ujedno potvrdila kako potporu svojih članova za ovakvu odluku ima. Na održanoj skupštini oko 80 posto okupljenih članova poručili su joj, tvrdi, kako ima njihovu punu podršku, dok preostalih 15 do 20 posto članova, koji zbog epidemioloških mjera nisu mogli nazočiti sastanku, još razmišljaju hoće li s Bastijančić Erjavec u Demokratski HSS, odnosno u Nezavisne dok se ta nova stranka ne oformi ili će pak, ostati s Beljakom.
-Ja u potpunosti vjerujem svojim ljudima i na sastanak nisam došla s ispisnicama i tjerala ostale članove da se preda mnom istupe iz HSS-a. Oni će to učiniti kada sami odluče, smatram da svatko mora razmišljati svojom glavom i isto tako smatram da svi moramo poslušati tuđe mišljenje, zaključila je Bastijančić Erjavec koja je jučer osobno istupila iz stranke. Podsjetimo, funkciju predsjednice bjelovarskog Gradskog ogranka HSS-a obavljala je od početka 2018. godine kada je jednoglasno izabrana na tu dužnost.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!