ZNAČAJAN PROJEKT Pješačke staze u Parku branitelja dobile nov izgled

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Projekt Općine Sirač kojim se uredio tamošnji Park branitelja kraju je priveden krajem prošle godine. Projekt je Općina prijavila preko natječaja LAG-a kroz mjeru 7.4.1., a troškovi su stajali oko 250 tisuća kuna. Na čemu se sve radilo zna zamjenik načelnika Igor Supan.
– Na području Parka branitelja asfaltirali smo staze. Prije je bio šljunak, ali kod kiša ili poplava uvijek smo imali problema. Voda je znala podići šljunak i bacati ga na pijesak. Odlučili smo zato napraviti asfalt i cijelu priču poboljšati – rekao je Supan.
Spomenuti problemi nisu se svidjeli Siračanima koji pješačku stazu nisu smatrali najidealnijom za šetnju ili vožnju biciklom. No, tim problemima sada je došao kraj jer Općina je već prijavila i završetak radova.
– Prijavili smo završetak radova Agenciji za plaćanje u poljoprivredi i sada samo čekamo odluku i isplatu sredstava. Projekt je zapravo gotov – ističe Supan.
Inače, za Park branitelja specifično je i neuobičajeno što je izgrađen i uređen pod pokroviteljstvom Općine, dobrovoljnim radom kroz radne akcije mještana i donacijama domaćih tvrtki, poduzetnika i pojedinaca, školske djece i umirovljenika. Svi oni sada će moći uživati u još boljim i ljepšim uvjetima parka kojim se ponose još od 2005. godine.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!