PLAN ZA VIKEND Otkrijte tajne Parka prirode Papuk

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PARK PRIRODE PAPUK – U vrijeme kada se zbog epidemiološke situacije uglavnom govori o zatvaranju i lošim ostvarenim rezultatima, sjajne vijesti stižu iz Parka prirode Papuk koji u prošloj godini bilježi porast broja individualnih posjetitelja. Gotovo 42 tisuće ljudi posjetilo je Park prirode Papuk, a velika pogodnost je što je otvoren 365 dana u godini, a dobrim brojkama svakako pridonosi i ponuda koja je u posljednje vrijeme i proširena, pojasnila je za emisiju Vip vodič Alfa radija voditeljica promocije i turizma Parka prirode Papuk Maja Jurlina.
-U sklopu projekta Geo priča UNESCO geoparka smo uložili značajna sredstva u turističku infrastrukturu. Prije svega mislim na otvorenje adrenalinskog parka u kamp odmorištu Duboka, ali i na Kuću panonskog mora u Velikoj – navodi Jurlina.
Park šuma i jedan poseban adut koji mami posjetitelje željne prirode.
Foto: Park prirode Papuk
-Najznačajnija lokacija koju naši posjetitelji odabiru je upravo Park šuma Jankovac koja se nalazi na 475 metara nadmorske visine u samom srcu Papuka, a moguće je doći iz dva smjera: s južne strane iz smjera Velike ili sa sjeverne iz smjera Slatine i Virovitice – pojašnjava Jurlina.
Velik interes za Park šumu Jankovac jer se ondje nalazi eko točka i suvenirnica gdje se može i roštiljati, ali i unajmiti bicikle i kanue i uputiti se u vlastitu avanturu otkrivanja tog bisera ovog dijela Hrvatske. U središtu šume je pak planinarski dom Jankovac što ga čini idealnom destinacijom kako za obitelji s djecom tako za planinare i bicikliste. Dodatan mamac je protekla tri vikenda bio snijeg. Snježni pokrivač od 15-ak centimetara je privukao oko tri tisuće posjetitelja željnih zimskih radosti u kojima se može uživati i u brojnim drugim mini lokacijama poput Nevolje, Šiligranice, vidikovcu Petrov vrh i brojnim drugim koje vrijedi obići. No, o svim detaljima najbolje se unaprijed informirati.
Foto: Park prirode Papuk
-Vrlo ažurno obavještavamo naše posjetitelje o stanju prohodnosti cesta, a svakako bih preporučila dolazak sa sjeverne strane zato što je ta dionica ceste asfaltirana, pa je puno jednostavnije doći na taj način – ističe Jurlina.
Sve informacije i fotografije se objavljuju na stranici Parka prirode Papuk i na njihovim društvenim mrežama, a građani im se slobodno mogu obratiti i mailom i na taj način saznati sve informacije koje ih zanimaju.
-Ja bih iskoristila ovu priliku da pozovem sve one koji još nisu posjetili Park prirode Papuk koji postaje sve traženija kontinentalna destinacija, da posjete neke od najatraktivnijih lokacija, na proljeće adrenalinski park i Kuću panonskog mora, a pri kraju je i izgradnja velikog posjetiteljskog centra u Voćinu vrijednog 40 milijuna kuna – mami sve Jurlina.
Za svakoga će se pronaći ponešto, a na nama je da isplaniramo dan i krenemo u vlastitu pustolovinu.(M.Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!