HDZ O PLAKATIMA IKIĆ BANIČEK Samopromocija joj važnija od stradalog grada!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska demokratska zajednica na društvenim mrežama oglasila se o postavljanju spornih plakata u Sisku na kojima stoji fotografija tamošnje gradonačelnice Kristine Ikić Baniček uz poruku ‘Uspjeli smo! Sisak će imati pravo na 100% državne obnove! Sisak je 100% Hrvatska!’. Podsjetimo, plakati su zazvali niz reakcija, a mnogi su Ikić Baniček optužili da vodi predizbornu kampanju. Ona je naknadno priznala kako je postavljanje plakata platio Grad Sisak te da su stajali 20-ak tisuća kuna. U njihovu postavljanju ne vidi ništa sporno. Priopćenje HDZ-a prenosimo u nastavku.

VAŽNIJA SAMA SEBI OD NASTRADALOG SISKA & UNESREĆENIH SUGRAĐANA. Samopromocija, a ne pomoć nastradalima! Koga briga za obnovu, kad je kampanja blizu! Profiterstvo, sramota! – to su samo neki od komentara ogorčenih Siščana nakon ovoga zadnjeg, blago rečeno, neukusnog ispada SDP-ove gradonačelnice koja je cijeli grad oblijepila vlastitim jumbo plakatima. Koliko moraš biti tašt i opterećen samim sobom, koliko moraš biti bezosjećajan da u ovoj tragediji za Sisak, Banovinu i cijelu Hrvatsku masno plaćaš oglasni prostor kako bi postao važniji od svoga teško nastradalog grada! Ono što napominjemo već tjednima, sada je crno na bijelo: sve što je činila gđa Ikić Baniček, sve uvrede, podmetanja & pokušaji da posvađa Sisak sa Zagrebom i Hrvatskom, sve je bilo samo u funkciji stjecanja jeftinih političkih poena uoči lokalnih izbora. Jumbo plakati „kruna“ su takvih nastojanja.

I napomena za kraj o izmjenama Zakona o obnovi: Za razliku od SDP-ova prijedloga, našim amandmanom osigurat će se 100% obnova za unesrećene sugrađane na svim područjima za koje je proglašena katastrofa. Time je obuhvaćen i Sisak, ali i svi potresom pogođeni dijelovi Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!