JURINA POZIVA ‘Pošteni članovi, ostanite u jedinom pravom HSS-u!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz županijske organizacije HSS-a BBŽ svojim su se članovima odlučili obratiti putem medija, potaknuti, kako se navodi u službenom priopćenju, medijskim nastupima pojedinih članova koji su odlučili istupiti iz stranke i koji tvrde kako s njima istupa gotovo cjelokupno članstvo.

-Zbog osobnih interesa nekolicine pojedinaca, uglavnom dužnosnika stranke koji su obavljali i još uvijek obavljaju dužnosti na lokalnim razinama i u našoj županiji pokušava se dijeliti jedna i jedinstvena Hrvatska seljačka stranka, osnovana 1904. godine od utemeljitelja Stjepana i Antuna Radića – stoji u dopisu koji potpisuje Dalibor Jurina, posebni koordinator ŽO HSS-a BBŽ.

Dopis potpisuje Dalibor Jurina

Uz podsjećanje kako HSS trenutno ima dvojicu saborskih zastupnika, Krešu Beljaka i Željka Lenarta, Jurina u dopisu napominje kako stranka na nadolazećim lokalnim izborima u BBŽ planira podržati aktualnog župana Damira Bajsa, za kojeg drže da vrlo uspješno vodi županiju, a na izborima se planira ponuditi biračima i u svim gradovima i općinama. Kad je riječ o lokalnoj razini, organizacijama se preporučuje da na izbore izlaze samostalno ili u koaliciji sa strankama koje podržavaju Bajsa, no kažu kako će iznimke ipak biti dozvoljene.

-Iz organizacija gdje su istupili čelnici ili to namjeravaju učiniti, već nam se javljaju članovi koji se žele jače uključiti u rad HSS-a na tim razinama jer upravo zbog onih koji danas odlaze iz HSS to nisu mogli. Također nam se javljaju i novi članovi koji se žele uključiti u HSS ili su bili ranije članovi, ali su zbog raznoraznih neslaganja u nekom trenutku napustili HSS – navodi Jurina u dopisu.

Stranački koordinator osvrnuo se i na najavljeno formiranje nove političke opcije, Demokratskog HSS-a.

-Pozivamo sve iskrene i poštene članove HSS-a da ostanu u jedinoj i pravoj Hrvatskoj seljačkoj stranci, da ne nasjedaju na tzv. političke smicalice onih koji danas dijele HSS i osnivaju tzv. Demokratski HSS iz svojih osobnih interesa jer će takav pokušaj dijeljenja i razbijanja HSS-a propasti, kao i svi takvi pokušaji do sada, a jedina prava Hrvatska seljačka stranka postoji već 117 godina – piše Jurina. Poruku ima i za one koji su definitivno odlučili raskrstiti sa strankom.

-Onim dužnosnicima HSS-a koji su svoj daljnji politički put našli izvan HSS-a poručujemo da ne govore loše o stranci s kojom su izgradili svoje političke karijere, da ne manipuliraju članovima HSS-a koji su im omogućili političke karijere jer daljnje napadanje HSS-a govori najviše o njima i njihovom moralu na koji se toliko pozivaju – zaključuje Jurina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!