PRIHVAĆENA TUŽBA Bajs će se i osobno morati pojaviti u sudnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na Općinskom sudu u Bjelovaru danas je prihvaćena tužba Kristijana Cara i Alena Kaminskog iz Bjelovara protiv Ivane Pirin i političke stranke Damir Bajs Nezavisna lista. Stranka aktualnog bjelovarsko-bilogorskog župana i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Pirin na sudu su se našli zbog optužbi za krađu identiteta na društvenim mrežama u jeku predizborne kampanje za lokalne izbore 2017. godine u svrhu slanja političkih poruka protiv svojih političkih protivnika.

Kako doznajemo od stranaka uključenih u postupak, na današnjem pripremnom ročištu odvjetnik tužitelja zatražio je da se isto odgodi, pozivajući se na povredu načela javnosti, a temeljem činjenice da je Općinski sud odbio zahtjev da se novinarima portala Klikni.hr omogući da budu prisutni na ročištu. Za to, istaknuo je na sudu pravni zastupnik tužitelja, opravdanje nije niti trenutna epidemiološka situacija, s obzirom da niti jednom odredbom nacionalnog Stožera civilne zaštite to novinarsko pravo nije ograničeno. Međutim, taj zahtjev je odbijen, a sutkinja Sunčica Lovrić ga, tvrdi naš izvor, nije željela niti uvrstiti u zapisnik.

Naš je portal od Općinskog suda u Bjelovaru zatražio zapisnik s današnjeg ročišta, iz kojeg bi trebali biti vidljivi svi doneseni zaključci, no do zaključenja ovog teksta još ga nismo primili. Ipak, doznajemo kako je sljedeće ročište u ovom predmetu zakazano za 5. svibnja, a na njemu bi se, uz tuženu Ivanu Pirin, trebao pojaviti i predsjednik stranke Damir Bajs NL, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs osobno. Komentar ovog slučaja zatražili smo u njegovoj stranci, no odgovor do zaključenja teksta nismo dobili. Na pozive nije odgovarala niti Ivana Pirin.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!