RADNI VIKEND Policija utvrdila niz prekršaja, danas nova akcija!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Pritom su utvrdili 90 prometnih prekršaja, među kojima i četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola u količini 1,97 g/kg izmjerena kod 52-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru.

Zabilježeno je i 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Bjelovaru i ona je iznosila 108 km/h na dionici kolnika na kojoj je ograničenje 70 km/h. Evidentirano je i 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te 24 ostala prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreće od kojih su četiri bile samo s materijalnom štetom, a u dvije prometne nesreće dvije osobe su lakše ozlijeđena.

-Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja. Tako ćemo već danas 25. siječnja, u vremenu od 12 do 20 sati provesti županijsku akciju na području naše policijske uprave. Ova akcija će ciljano biti usmjerena na sankcioniranje nedozvoljene brzine kretanja vozila ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća. Cilj akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu. Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život – poručuju iz PUB bjelovarsko-bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!