AGLOMERACIJA Sve je spremno za projekt vrijedan 170 milijuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Proračun Općine Hercegovac za 2021. godinu iznosi 12 i pol milijuna kuna. Ono što je planirano u proračunu ove godine nastavak je prošlogodišnjih projekata među kojima je i uređenje Trga kralja Zvonimira.
– Jedan od najvećih projekata provodimo s Gradom Garešnicom, a radi se o aglomeraciji Garešnica-Hercegovac. To je projekt, prema zadnjim troškovnicima, vrijedan oko 170 milijuna kuna. Realizacijom projekta riješilo bi se pitanje otpadnih voda dva najveća naselja u našoj općini, Hercegovca i Palešnika – kaže Bašljan.
Sva otpadna voda, dodaje načelnik, tako bi se odvodila u objedinjeni kanalizacijski sustav Garešnice i Hercegovca na novi pročistač u Garešnici. Projekt će se financirati sredstvima Europske unije i Hrvatskih voda, projektna dokumentacija je spremna, a čeka se samo na raspisivanje natječaja.
– U 2021. godini očekujemo raspisivanje natječaja i odabir izvođača na tom projektu. Završni datum projekta bio bi 31. prosinca 2023. Tu je više od 30 kilometara novih kanalizacijskih cijevi, 15 crpnih stanica, novi pročistač – napominje načelnik.
Vrlo je to opsežan i zahtjevan projekt koji je samim time i preduvjet za neke buduće projekte, poput daljnje obnove državne ceste. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!