HREBAK O TUŽBI: Ne dam se zaplašiti, tražit ću i skidanje imuniteta!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kao što smo ranije izvijestili, na Općinskom sudu u Bjelovaru započeo je privatni spor u kojem bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka za klevetu tuži direktor Bjelovarskog sajma i njegov protukandidat na prošlim lokalnim izborima Davorin Posavac. Posavac nam je u kratkom telefonskom razgovoru kazao kako ne želi komentirati privatnu tužbu, no zato je razgovorljiviji bio Hrebak.

-Točno, Davorin Posavec tužio me za izgovorenu riječ, za klevetu, za ono što sam javno govorio o lošem upravljanju Bjelovarskim sajmom na sjednici gradskoga vijeća i u jednoj TV emisiji. Bjelovarski sajam je 40 posto u vlasništvu Grada Bjelovara. Mnogobrojne afere koje su se stvorile na Bjelovarskom sajmu zaslužuju da budu politički raspravljene i na gradskom vijeću. To je moje legitimno pravo i obveza prema građanima, posao za koji su me građani izabrali i pri tome se neću dati zaplašiti te ću i nadalje braniti interese građana Bjelovara i njihove imovine – kaže Hrebak.

Kako doznajemo, na ročištu koje je danas održano na bjelovarskom Općinskom sudu otvoreno je i pitanje Hrebakovog imuniteta u Hrvatskom saboru.

-Javno i jasno poručujem da ću sam tražiti od svih zastupnika da mi skinu imunitet i izvijestit ću cjelokupnu javnost o svemu onome što se i kako događa na Bjelovarskom sajmu s ciljem zaštite imovine građana Bjelovara. Kao osoba, a pogotovo kao gradonačelnik Bjelovara neću se dati zaplašiti, nego upravo suprotno, još ću glasnije ukazivati na sve ono što se događa, a ne bi trebalo na Bjelovarskom sajmu – kazao je Hrebak.

No, pitanje je hoće li Sabor doista skinuti imunitet Hrebaku, odnosno hoće li Mandatno imunitetno povjerenstvo to uopće predložiti Saboru. Naime, u parlamentu je već zabilježeno nekoliko sličnih situacija, kada je Mandatno-imunitetno povjerenstvo Saboru predlagalo da zastupnicima odbije skinuti imunitet, upravo iz razloga što se radilo o privatnim tužbama, što su zastupnici i prihvatili. No, unatoč istovjetnoj preporuci MIP-a, krajem prošle godine Sabor je ipak izglasao skidanje imuniteta MOST-ovom Nikoli Grmoji, također na njegov vlastiti zahtjev zbog privatne tužbe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!