IZ IZOLACIJE Izložba s jedinstvenim bjelovarskim potpisom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradski muzej Bjelovar postao je bogatiji za još jednu posebnu izložbu, izložbu u kojoj su mogle sudjelovati sve velike i male, vrijedne i maštovite ruke građana. “Izložba u izolaciji” – naziv je najnovije izložbe bjelovarskog Muzeja postavljene ovih dana. Izoliranost do koje je dovela epidemija koronavirusa tako je pretočena u otkrivanje nekih novih hobija i talenata ljudi, koji su, provodeći i poslovno i privatno vrijeme kod kuće, možda imali više vremena. Na samu ideju došla je kustosica Muzeja Marijana Dragičević.

– Kada je prošle godine krenula cijela priča oko epidemije, u Muzeju smo još bili u velikim pripremama za manifestaciju “Pisanicom do Uskrsa”. No, kada se sve odjednom otkazalo, moram priznati da mi je trebalo dosta dugo da smislim što dalje jer Muzej je bio zatvoren. Nakon konzultacija s Gradom, napravili smo Facebook grupu “Izložba u izolaciji” koja danas broji preko 600 članova. Ljudima sam rekla da mogu poslati bilo što, ili fotografiju, ili predmete koje su izrađivali. Danas imamo odličan prikaz radova koji jasno pokazuje da u svima nama čuči kreativnost, samo smo se trebali zatvoriti u kuće i stanove na neko vrijeme – kaže Dragičević
Priznaje Dragičević da se u početku bojala kakav će biti odaziv jer kod takvih stvari “igra se neki ruski rulet”.
– Tek po završetku prve izolacije i kada sam rekla da više ne primamo radove, tek tada je krenuo pravi posao. Morala sam probrati radove i reći ljudima što dalje. Nakon što sam popisala ljude i nakon što su nam oni dostavili svoje radove, krenula sam raditi kategorije po kojima će radovi biti raspoređeni pa tako imamo dječji kutak, kreativni kutak, gastronomiju i ostalo. Neki građani imali su hiperprodukciju kreativnosti pa sam takve radove morala filtrirati dok su neki išli do savršenosti i pažnju posvetili jednom predmetu  – rekla je Dragičević.

Punu podršku Gradski Muzej i Marijana Dragičević imali su od Grada Bjelovara.

– Radi se o jednoj vrlo dobroj izložbi, kako danas, tako i za budućnost. Bit će to jedan dobar podsjetnik kako smo se osjećali, kako smo živjeli kada je bilo doba izolacije – rekao je zamjenik gradonačelnik Igor Brajdić.

Izložba koja će, u povodu Noći muzeja, početi 29. siječnja 2021., moći će se pogledati putem interneta, preko YouTubea, a kasnije, od 2. veljače, i uživo. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!