NAKON BAJSA, I HREBAK NA SUDU Evo zašto ga tuži bivši protukandidat na izborima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na optuženičkim klupama bjelovarskog Općinskog suda ovih su zaredali poznati bjelovarski političari. Nakon bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, odnosno njegove stranke, koju građani tuže zbog odštete za navodnu krađu identiteta, na sudu se kao optuženik našao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Njega pak tuži direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac, i to zbog klevete. Kako stoji u tužbi do koje je došao naš portal, Posavac je privatnu tužnu protiv Hrebaka podnio zbog određenih izjava sa sjednice Gradskog vijeća od 29. listopada 2019.

-Privatni tužitelj podnosi privatnu tužbu protiv okrivljenika što je kao bjelovarski gradonačelnik dana 29. listopada 2019. na 9 sjednici gradskog vijeća Grada Bjelovara, a potom u televizijskom nastupu u emisiji RTL danas – prilogu istraživačkog magazina „Potraga“ emitirane dana 9. prosinca 2019. i objavljene na internetskim stranicama RTL televizije, komentirajući rad privatnog tužitelja kao direktora Bjelovarskog sajma d.o.o. Bjelovar izjavio „tu nešto nije u red“, da postoji „nekonzistentnost u provođenju određene politike“, da postoje „nelogičnosti“, „nepravilnosti“, da je „Bjelovar transparentan grad, ali za Bjelovarski sajam to očito ne vrijedi“, kako je „tamo nešto događa“, kako očekuje „da će župan ipak reagirati na sve ovo što se događa zadnje dvije godine na Sajmu“, kako privatni tužitelj „gubi na čudnovate načine određene radne sporove“, kako je „u 2018. godini na odvjetničke usluge potrošio 324.000,00 kuna“, nastavljajući da „svi gradonačelnici u ovoj Županiji, plus Županija, plus Grad Bjelovar ne potroši toliko na odvjetničke usluge kao što potroši Sajam“, kako „ignorira osnivače Društva“ znajući da su takve tvrdnje neistinite jer je istodobno u svojstvu predstavnika osnivača Bjelovarskog sajma d.o.o. Bjelovar glasao za sva izvješća privatnog tužitelja i odobrio njegov rad – navodi se, među ostalim, u Posavčevoj tužbi.

Direktor Bjelovarskog sajma smatra da su izrečene tvrdnje naškodile njegovu ugledu i časti pa je zadovoljštinu odlučio potražiti na sudu. Posavac, k tome, traži da se Hrebaka, ukoliko sud zaključio da je doista počinio kazneno djelo klevete, kazni novčanom kaznom od 500 dnevnih iznosa te da ga sud obveže na podmirenje troškova javne objave presude u medijima u kojima je spomenuti sadržaj objavljen. Kako doznajemo, sud je prihvatio tužbu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!