DOBRE VIJESTI Većina učenika u BBŽ u ponedjeljak se vraća u škole!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Lijepe vijesti stižu za učenike osnovnih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Od ponedjeljka 1. veljače ponovno svi sjedaju u svoje školske klupe. Drugim riječima, uz učenike nižih razreda, koji su već krenuli u školu, u učionice se vraćaju i viši razredi. Uz njih i maturante srednjih škola koji već polaze nastavu po modelu A, u klupe se vraćaju i učenici završnih razreda trogodišnjih srednjih škola. Online nastavu će i dalje pratiti samo srednjoškolci koji nisu u završnim razredima. Spomenuta odluka za srednje škole vrijedi sljedeća dva tjedna, a nakon toga će se odlučivati o daljnjim koracima.
-Smatram da je nastava u školi najbolji način prenošenja znanja i vjerujem da ćemo uskoro moći omogući da se svi školarci vrate u školske klupe – rekao je župan Damir Bajs.
Sreću zbog donesene odluke nije skrivala Nataša Vibiral, voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja srednjih škola.
– Svi smo sretni što se epidemiološka situacija poboljšala i što smo u mogućnosti pozvati i završne razrede trogodišnjih zanimanja koji upravo u tim završecima školovanja imaju najviše vježbi, a online odrađivanje praktičnih zadataka izuzetno je teško. Nadamo se da te dobre vijesti uskoro čekaju i učenike prvih i drugih razreda srednje škole – rekla je Vibiral.
Povratak osnovnoškolaca u klupe raduje sve – učitelje, profesore, roditelje i učenike.
– Od veljače pa, nadamo se, do kraja lipnja, vjerujem da ćemo uspjeti napraviti sve zacrtano. Želja je to naših učitelja, profesora, roditelja i, naravno, učenika. Prijevoz će biti organiziran uz poštivanje svih epidemioloških mjera i nadam se da ćemo uspjeti odraditi sve što nam predstoji. Mjere će se dakako poštivati, kako za vrijeme prijevoza, tako i u školama – zaključuje Ivana Haić, voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!