EKO AKCIJA Maleni Čazmanci i ove će godine saditi stabla

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Grad Čazma i ove godine sudjeluje u kampanji kolektivne sadnje drveća pod nazivom “Zasadi stablo, ne budi panj!” . Naime, ova je akcija već uspješno provedena 2019. godine kada su sudjelovale Osnovna škola Čazma sa svim područnim školama, Srednja škola Čazma te Dječji vrtić Pčelica.

Zbog epidemioloških uvjeta, prošlogodišnja akcija odgođena je za ožujak 2021..

I ove godine naglasak je na obrazovnim institucijama, međutim stabla će se saditi i drugdje po javnim površinama. Grad Čazma osigurat će sadnice. Koordinatorica akcije za Bjelovarsko-bilogorsku županiju je učiteljica biologije u OŠ Čazma, Ivana Moguš.

-Djeca su prošle godine sadila drveće u okolišu škola i vrtića, čime smo se i mi kao grad uključili u ovu nacionalnu akciju. Grad Čazma je grad prijatelj djece te potiče ideju o zelenom turizmu, ekologiji te očuvanju prirode. Te svoje stavove promoviramo i kroz projekt Čazma Natura, u sklopu kojega je i hortikulturno i građevinski uređen okoliš Osnovne škole Čazma te su opremljene učionice, među kojima upravo i učionica biologije. Stoga se sa zadovoljstvom uključujemo u ovaj projekt i ove godine te nam je drago što u suradnji s našim najmlađim stanovnicima možemo učiniti Čazmu zelenijom i zdravijom – poručio je gradonačelnik Dinko Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!