STATIČARI POTVRDILI Kuće u Đulovcu nisu za stanovanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Nekoliko žitelja s adresom općine Đulovac svoje dane i noći i dalje provode u kućama koje nisu pogodne za život. Podsjetimo, opasnost je nastala nakon razornog potresa koji se 29. prosinca dogodio u Sisačko-moslavačkoj županiji, a koji je izazvao materijalne štete i na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Da četiri objekta nisu prikladna za stanovanje, jučer su potvrdili i statičari.
– Pokraj četiri neupotrebljiva objekta, prioritet koji moramo riješiti su 30 primljenih zahtjeva za izvide. No, procjenjujemo da će štete biti manje odnosno da za pregled tih objekata neće biti potreban statičar – kaže načelnik Općine Đulovac Hodak.
Dobra je stvar, smatra Hodak, što je Županija proglasila elementarnu nepogodu, a sljedeće što Općina planira napraviti je poslati izvješća o stručno prikazanim procjenama.
– Mi ćemo se obratiti nadležnim institucijama i poslati procjene koje budu stručno prikazane. Očekujem da ćemo pomoći četiri obitelji, koje su, i prije bile ugrožene, a potres je sve samo ubrzao. Očekujem naravno pomoć i od Županije i od Nacionalnog stožera. Prije svega, nadamo se nabavci nekoliko kontejnera i eventualno gradnji nekoliko stambenih objekata u kojima bi zbrinuli ljude – napominje načelnik.
Zbog opasnosti življenja u neupotrebljivim objektima, u petak će u Đulovcu biti sazvana izvanredna sjednica vijeća na kojoj će stavku za elementarne nepogode, za koju je planirano 20 tisuća kuna, podići na 150 tisuća.
– Ljudi žive u opasnim objektima i na nama je da reagiramo. Nadam se i vjerujem da ćemo prema spominjanim brojkama od nekoliko stotina pa i tisuća kontejnera na Banovini, takav smještaj riješiti i kod nas – zaključuje Hodak.
Najvažnije je, podsjeća Hodak, osigurati siguran i primjeren dom ljudima koji su ostali bez krova nad glavom. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!