POGLED S VIDIKOVCA Obnavlja se popularna općinska atrakcija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Općina Veliko Trojstvo posljednjih godina sve više napora ulaže u razvoj turističkih potencijala kojih, uistinu, na tom području ima pregršt. Osim brojnih vinskih cesta, konjičkih staza i prirodnih te poučnih destinacija, popularan je i Vidikovac.
– Projekt Vidikovac započeo je sadašnji župan Damir Bajs i nekoliko Općina i to kada je župan bio ministar turizma. Nažalost, Vidikovac kao Vidikovac, onako kako smo ga zamislili završile su samo Općine Veliko Trojstvo i Šandrovac – kaže načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić.
Načelnik Ivan Kovačić
Budući da je riječ o drvenim građevinama, treba ih svake godine obnavljati, a budući da postoji mogućnost javljanja na EU natječaje, Općina Veliko Trojstvo iskoristila je tu pogodnost.
– Radi se o 420 tisuća kuna, a Vidikovac će se potpuno obnoviti. Dobit će popratne sadržaje, ogradu, mogućnost izleta u prirodi. Ljudi će si tako moći sami prirediti piknik te uživati u prekrasnom pogledu jer, ipak, Vidikovac se zato i zove Vidikovac – ističe Kovačić.
Sama ideja, napominje Kovačić, potekla je još iz vremena turskih osvajanja kada su se izgradili tzv. čardaci koji su imali ulogu zbunjivanja stanovništva ukoliko dođe neka vojska.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!