SRCE PAKRACA Novi trg i šetnica bit će mjesto druženja i pijeteta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Zahvaljujući Mjeri 7.4.1 i dobivenim bespovratnim sredstvima namijenjenim izgradnji novog gradskog trga, na području Grada Pakraca puno se toga ovih dana uređuje.
-Još prije dvije godine počeli smo raditi na tom projektu, gotovo su pune dvije godine kako traju radovi na uređenju novog gradskog trga koji će sada postati šetnica. Ukoliko vremenski uvjeti to dozvole, ja očekujem kroz nekih mjesec dana da bi ti radovi mogli završiti. Nama tada još preostaje izraditi dokumentaciju i ispuniti sve one obveze koje imamo prema Agenciji za plaćanje u poljoprivredi koja to financira preko EU sredstava – kazala je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević te pojasnila kako bi trg trebao izgledati u budućnosti, kao i tko će sve imati pogodnosti od novog izgleda.
Radovi su u u punom jeku
-Bit će to novi dio grada gdje će se voditi društveni život. Osim šetnice, tu će i ugostitelji imati prostor gdje će se moći prezentirati građanima. Bit će jako lijepo, moderan spoj s tradicionalnim, budući da je jedan dio kulturno zaštićen. Svi se jako veselimo završetku projekta. Činjenica je da je on malo zastao jer se paralelno radila i aglomeracija na tom dijelu. Upravo je aglomeracija krenula lani u lipnju iz tog dijela grada kako bi se što prije završila i kako bi mogli nastaviti s ovim dijelom uređenja – prisjeća se gradonačelnica i dodaje kako će taj dio grada imati potpuno novu infrastrukturu. Stoga je uvjerena da će Pakračani biti zadovoljni i ponosni na učinjeno. Isto tako, nada se da će do ranog proljeća projekt biti završen.
Gradonačelnica Anamarija Blažević
-Bez obzira na to što je zima te što se u pravilu građevinski radovi ne bi trebali odvijati, prošla kao i ova zima bile su izrazito blage, temperature se nisu spuštale puno u minus i puno je toga učinjeno. Inače, Pakrac Dan grada obilježava za Josipovo, dakle, 19. ožujka, pa se ja iskreno nadam da će vrijeme poslužiti i da ćemo tada svečano otvoriti naš novi gradski trg – optimistična je Blažević koja otkriva još jednu novu i lijepu vijest, a tiče se branitelja, ali i ostalih građana.
-Na trgu je smješteno spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, tako da će trg u svakom slučaju biti jedno reprezentativno mjesto gdje će se ljudi moći družiti i gdje će se moći održavati i manifestacije – dakle bit će sve ono što jedan grad zaslužuje – ponosna je gradonačelnica.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!