NAJNOVIJA PORUKA IZ HSS-a Jurina Beljana optužuje za manipulaciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – I dalje vrije u HSS-u. Nakon što je potpredsjednik HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Ivan Beljan u priopćenju poručio da neće podržati Bajsa, povjerenika Jurinu nazvao imperatorom, a od stranačkog šefa Beljaka zatražio ostavku, svojim priopćenjem mu je odgovorio poseban koordinator HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Dalibor Jurina čije priopćenje prenosimo.
Povodom medijskih nastupa o održanom Odboru ŽO HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije dana 28.01.2021. i priopćenja koje potpisuje Ivan Beljan, možemo reći da se radi o nelegalnoj sjednici Odbora Županijske organizacije HSS-a, na kojoj su nazočili članovi koji su već ranije istupili iz HSS-a (npr. Valna Bastijančić, koja je potpisala ispisnicu iz HSS-a dana 21.01.2021.), a na koju nisam bio pozvan niti ja kao koordinator, ovlašten od strane Središnjice. Prema tome Odluke takve sjednice Odbora HSS-a BBŽ su ništavne i donesene su samo sa jednim ciljem a to je nanošenje političke štete Hrvatskoj seljačkoj stranci.
Radi se o Ijudima koji ili su napustili HSS ili su otvoreni rekli da prelaze u drugu stranku tzv. Demokratski HSS, a sukladno Statutu HSS-a učlanjenje u drugu stranku znači automatsko isključenje bez vodenja postupka.
Sukladno navedenom ovdje se radi o gruboj političkoj manipulaciji onih koji su očito u Hrvatsku seljačku stranku „zalutali“ i istinski njoj i njjezinim vrijednostima nisu i nikad pripadali, jer ovi njihovi zadnji postupci najviše govore o njihovom moralu i vrijednostima u političkom životu koje zastupaju. U političkom životu nezamislivo je, i zakonski nemoguće, da bi netko želio i mogao biti u dvije stranke, HSS-u i tzv. Demokratskom HSS-u kao što to kaže Ivan Beljan.
Postoji samo jedna Hrvatska seljačka stranka osnivača i utemeljitelja Stjepana i Antuna Radića, osnovana 1904. godine, u ovom trenutku sa legalno izabranim predsjednikom Stranke g. Krešom Beljakom, a ovo sve drugo su „političke smicalice“ i manipulacije za koje vjerujemo da će naši članovi i simpatizeri, te birači, znati prepoznati na nadolazećim lokalnim izborima, i na neki način kazniti one koji „sitnim političkim trikovima“ žele zbuniti javnost i domoći se kojeg glasa služeći se nelegalno imenom HSS-a.
Poseban koordinator Bjelovarsko-bilogorske županije,
Dalibor Jurina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!