OPĆINSKE POTPORE Osigurana čak i božićnica za umirovljenike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Brojne potpore usmjerene na najmlađe dokaz su da Općina Sirač brine o svojim mještanima već od malih nogu. Općina tako sufinancira obroke školarcima, a sufinancira i boravak u vrtiću i jaslicama. Također, u Siraču su, u sada već prošloj godini povećali i potpore za novorođenčad.

– Za novorođenčad smo povećali iznose na 2000 za prvo dijete, a 3000 i više za drugo, treće i svako sljedeće dijete. Do sada se radilo o tisuću kuna potpore i to neovisno koje je dijete po redu. No, sada smo ipak odlučili da se iznosi po svakom djetetu povećavaju – kaže Igor Supan, zamjenik načelnika.

Nije izostala ni briga za najstarije mještane pa je tako prošle godine Općina sufinancirala svoju Udrugu umirovljenika s 25 tisuća dok je godinu ranije taj iznos bio duplo manji.

– Udruga umirovljenika prošle nam se godine javila na natječaj nakon čega smo im odobrili 25 tisuća kuna. Odlučili smo se za taj iznos jer im je prijava za natječaj bila dobra, a treba napomenuti da se zaista brinu za umirovljenike, osobito aktivni su umirovljenici koji su u samoj Matici – rekao je Supan.

U prošloj godini umirovljenici su drugu godinu zaredom dobili i božićnicu gdje su oni koji imaju mirovinu do 1500 kuna dobili 200 kuna dok su oni čija je mirovina od 1500 do 3000 kuna dobili 150 kuna božićnice. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!