Zatražena dokumentacija Državnog odvjetništva, među svjedocima zvučna imena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Temeljem službenog upita, Općinski sud u Bjelovaru našem je portalu ustupio dosad nepoznate detalje parničnog postupka u sklopu kojega Alen Kaminski i Kristijan Car iz Bjelovara tuže političku stranku Damir Bajs Nezavisna lista i članicu te stranke, inače županijsku povjerenicu za ravnopravnost spolova Ivanu Pirin. Točnije, Kaminski i Car od spomenutih tuženika traže naknadu štete zbog navodne malverzacije njihovim osobnim podacima u jeku kampanje za lokalne izbore 2017. godine.

-Predmet tužbe je zahtjev tužitelja za naknadom neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti na duševno zdravlje, čast, ugled i dostojanstvo. Tužitelji tvrde da im je nastala šteta zbog neovlaštenog korištenja osobnih Facebook profila tužitelja, te objavljivanjem statusa i komentara, te video uratka, sve tijekom 2017. Tužbenim zahtjevom svatko od tužitelja potražuje od tuženih da im solidarno isplate na ime naknade štete iznos od 15.000,00 kn sa zakonskom zateznom kamatom tekućom od dana podnošenja tužbe do isplate, kao i parnične troškove. Tužba je podnijeta 17. prosinca 2020. – stoji u dopisu koji su nam poslali s Općinskog suda.

Podsjetimo, pripremno ročište u ovom predmetu održano je prošlog ponedjeljka, 25. siječnja, a detalji iz zapisnika potvrđuju informaciju koju je naš portal doznao iz povjerljivih izvora  te ranije i objavio – da su ovu gotovo filmsku priču o krađi identiteta na društvenim mrežama svojedobno istraživale službene državne institucije. Naime, sud je donio rješenje da se na glavnoj raspravi, koja je zakazana za 5. svibnja, obavi uvid u spis Općinskog državnog odvjetništva iz 2017. i Županijskog suda u Bjelovaru iz 2018. Kako doznajemo, riječ je o materijalima vezanim uz istragu koju je provela bjelovarska policija, vezano uz malverzacije koje su danas predmet privatne parnice.

Osim uvida u spomenute spise, na idućem ročištu trebali bi biti ispitani i glavni protagonisti ove sudske priče – tužitelji Kaminski i Car te prvooptužena Ivana Pirin, kao i prvi čovjek stranke DB NL, aktualni bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. No, to bi mogao biti tek početak podužeg suđenja s obzirom da su, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, i tužitelji i tuženici predložili čitav niz svjedoka, među kojima su i neka zvučna imena s lokalne političke scene.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!