Evo zašto je pao natječaj za stadion!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz Grada Bjelovara su potvrdili kako je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila natječaj za izvođača radova na novom bjelovarskom gradskom stadionu. Drugim riječima, Grad će morati raspisati novi natječaj i u čitavu proceduru krenuti iz početka.

-Grad Bjelovar će poštovati Odluku Državne komisije te neće osporavati predmetno rješenje i pokretati upravni spor jer je ionako već previše vremena izgubljeno oko rješavanja dokumentacije. Također, Grad i dalje planira graditi novi stadion te smatramo važnim da se što prije pokrene novi postupak javne nabave. Nakon današnjega sastanka sa stručnim službama Grada koje provode postupke javne nabave, dogovoreno je da se započne s novim postupkom već sljedećega tjedna – stoji u priopćenju koje je iz Grada pristiglo na adrese medija.

U Gradu procjenjuju da postupak javne nabave neće trajati više od dva mjeseca te, ukoliko neće biti novih žalbi, i dalje planiraju završetak gradnje stadiona u 2022. godini.

Kako doznajemo, ovakva odluka Državne komisije nije donesena samo na temelju žalbe koju je na ponudu izabranog izvođača podnio jedan od ponuditelja koji se također javio na natječaj, već je pronađena i greška u samom tekstu natječaja.

-Dobili smo i službeno da je žalba jedne od tvrtki koje su se borile za posao izgradnje stadiona usvojena, ali uz tu žalbu pronađena je i dodatna greška naše stručne službe koja je pripremala javni tender, tako da ćemo natječaj morati raditi iz početka. Ne vidim tu veliki problem, osim što ćemo izgubiti dodatna dva mjeseca za početak radova – rekao nam bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Kako doznajemo, greška u tenderu odnosila se na zahtjev za dodatnim inženjerom građevine koji nije bio potreban za provedbu projekta, a zanimljivo je da upravo na tu činjenicu, zbog koje je natječaj pao, nitko od potencijalnih izvođača radova nije imao primjedbi, kažu u Gradu.

-Ta greška nije utjecala na odabir izvođača radova, no za Državnu komisiju je očito bila nešto što nije trebalo stajati u samom natječaju. Mislim da je takva odluka prestroga, no pridržavat ćemo je se i ispraviti to u novom natječaju – kaže Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!