Ovoga Valentinova voljenima darujte – gnoma!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dobro poznati kreativci iz bjelovarske Udruge OSIT već su u velikim pripremama za Dan zaljubljenih. Iz njihove vilenjačke radionice ovih su dana tako počeli izlaziti – zaljubljeni gnomovi!

-Redovito provodimo razne kreativne radionice, sportske i kulinarske, a na jednoj takvoj su nastali i naši zaljubljeni gnomići. Na izradu gnomića odnosno malih patuljaka u našoj udruzi radilo je 15-ak osoba s intelektualnim teškoćama. I oni i ostali proizvodi rade se iz humanitarnih razloga. Udomimo te gnomiće, dobijemo određenu donaciju i s tim sredstvima dalje kupujemo materijale za naše nove radionice – pojašnjava Mario Blaha, voditelja Udruge OSIT Bjelovar.

Dodaje kako su gnomići tek dio iz bogate ponude ukrasnih i uporabnih predmeta koje izrađuju OSIT-ovci. Ima kod njih svega – od zaljubljenih jastučića, buketića od papira, košara, punjenih srca do gnomova koji su inače krenuli kao božićna tradicija koja se pretvorila u valentinovsku.

-Sudionici uživaju, a ono što je najvažnije i mi kao zaposlenici i volonteri u tome uživamo. Kad se daš otvorena srca onda svi rado sudjeluju u tome i to je stvarno super – ponosno kaže Blaha.

Dodaje kako se svi zainteresirani koji žele udomiti gnomove ili druge proizvode proizvode mogu javiti putem Facebook profila OSIT Mario’, a mogu doći i osobno u prostor udruge u Ivanovčanskoj 4 ili se javiti na e-mail adresu udrugaosit.bj@gmail.com. U udruzi nam otkrivaju kako je dio njihovih zaljubljenik patuljaka udomila ekipa s Alfa radija, a uskoro će biti podijeljeni slušateljima u sklopu nagradne igre.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!