Korisnici jedva dočekali povratak domaćica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Početkom veljače na vrata korisnika programa ‘Zaželi’ ponovno su pokucale njihove domaćice, sada već i prijateljice.

Riječ je o projektu na koji se Grad Čazma prijavio u okviru poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ Vrijedan je 1.540.300,10 kuna i u 100-postotnom je financiranju Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Grad Čazma, a partneri su ponovno Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Čazma te Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Čazma.

Zaposleno je 17 žena, pripadnica tzv. „ranjivih“ skupina jer je cilj, kao i u prvom projektu Zaželi – Uključi se!, koji je završio prije nekoliko mjeseci, povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja s ruralnog područja. Također, kao i ranije, projekt je usmjeren na povećanje kvalitete života i socijalnu uključenost starijih i osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt Zaželi II obuhvaća 102 krajnja korisnika i trajat će godinu dana. Voditelj je ponovno Ivan Tomašević.

-U prve dvije godine projekta smo, prije svega, omogućili posao za petnaest žena. Što je možda i važnije, program je obuhvatio puno korisnika. Na obostrano zadovoljstvo korisnika i zaposlenika, vjerujem da je misija dobro odrađena te s velikim zadovoljstvom pozdravljam nastavak ovog uspješnog programa – rekao je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!