Hrebak: U prosincu ste tražili da zatvorimo i optuživali me za mrtve. Dajte se dogovorite!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Saborski zastupnik i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak danas je na N1 Televiziji komentirao zagrebački prosvjed poduzetnika u organizaciji Udruge Glas poduzetnika. Na pitanje voditelja Igora Bobića ne bi li trebalo izaći u susret prosvjednicima, Hrebak je odgovorio podsjećanjem na raniji razgovor u istom studiju.

-Početkom prosinca u ovom studiju pitali ste me je li Vlada koju podržavam odgovorna za povećanje umrlih jer kasni s mjerama zatvaranja. Sad me pitate je li odgovorna što ugostitelji ne rade. Hajdemo prestati biti licemjerni. Dajte se dogovorite! – kazao je Hrebak, na što je Bobić vidno pocrvenio i hladno odradio intervju do kraja.

Hrebak je kazao kako ipak razumije ugostitelje.

-Ja ih apsolutno razumijem. Nije jednostavno poduzetnicima biti u jednom statusu quo, ne znaju što se događa, što će raditi, kuda će to ići u budućnosti. Hrvatska nije izuzetak kao niti ostale zemlje. Nisu ovo prvi niti posljednji prosvjed u Europi. Ljudi su frustrirani, treba ih razumjeti. Ja ih podržavam. Ali, treba s jedne strane gledati na ono u čemu imaju legitimno pravo, a s druge moramo gledati što se događa s epidemijom. Hrvatska nije otok  – istaknuo je Hrebak, dodajući kako se epidemija mora pratiti te kako ipak epidemiolozi i nacionalni Stožer civilne zaštite o toj temi moraju imati posljednju riječ. Podsjetio je i kako Hrvatska ima najliberalnije mjere u Europi. Iako se u načelu slaže s poduzetnicima oko toga da je vrijeme za postupno otvaranje, podsjetio je kako se mora voditi računa o novim sojevima koronavirusa kako si pogreškom ne bismo upropastili nadolazeću turističku sezonu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!