Evo tko je HDZ-ov kandidat za župana BBŽ!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Okončana je gotovo mjesec dana duga neizvjesnost, vrh Hrvatske demokratske zajednice potvrdio je: kandidat te stranke za župana Bjelovarsko-bilogorske županije je Marko Marušić.

Ovu informaciju tijekom dana potvrdilo nam je nekoliko dobro informiranih visoko pozicioniranih članova HDZ-a, koji su ipak još uvijek željeli ostati anonimni. Razumljivo, jer voditelj izborne kampanje, glavni tajnik Kruno Katičić, u ponedjeljak bi o HDZ-ovim kandidatima po županijama najprije trebao izvijestiti Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a.

Odluka o kandidaturi Marka Marušića je rezultat dugih i iscrpnih razgovora županijskog čelništva s vrhom stranke.

Kako neslužbeno doznajemo, jedan od dvojice favorita među četiri kandidata, državni tajnik Velimir Žunac i sam je u završnim razgovorima izrazio mišljenje kako bi opcija u kojoj bi Marko Marušić postao županom, a on sam ostao na mjestu državnog tajnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, za Bjelovarsko-bilogorsku županiju bila najbolja, jer bi tako Bjelovarsko bilogorska županija napokon imala župana koji bi ju u suradnji s Ministarstvom brže gurao naprijed.

Za komentar ove odluke upitali smo i Marka Marušića. Odgovorio nam je da bi s njegove strane bilo nekorektno prema Županijskom odboru HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije komentirati bilo što, prije nego to tijelo  donese svoj stav. ‘Kad Županijski odbor HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije donese svoju odluku, bit će mi zadovoljstvo razgovarati o čemu god i koliko god želite’, odgovorio nam je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!