Končanica dobiva kanalizaciju i nogostup

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Kanalizacija je nešto što bi u 21. stoljeću trebao biti standard koji se podrazumijeva. Ipak, u mnogim mjestima to još uvijek nije tako i prvi metri te komunalne infrastrukture se još čekaju. U Končanici bi se taj problem uskoro trebao riješiti, a kanalizacija će se provesti u sklopu velikog projekta rekonstrukcije ceste od Velikih Zdenaca do Daruvara što je utvrđeno na ovih dana održanom sastanku s Hrvatskim vodama na kojem su se one obvezale sufinancirati izradu projekta, potvrdio nam je načelnik Zlatko Bakunić.
-Sa zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda Davorom Vukmirićem smo imali sastanak na kojem je potvrđeno da su Hrvatske vode spremne za početak sufinancirati ta dva projekta, a s obzirom na to da smo Hrvatske ceste, Hrvatske vode i Općina Končanica i potpisali sporazum o zajedničkom ulasku u tu investiciju – navodi Bakunić.
Hrvatske vode će, konkretno, sufinancirati izradu idejnog i glavnog projekta što je investicija od ukupno oko 400 tisuća kuna. Nakon izgradnje kanalizacije napokon će moći biti riješen i veliki sigurnosni problem te općine jer projekt obuhvaća i ono najvažnije za prometnu sigurnost Končanica. To 7500 metara dugo selo nema nogostup, a kako je riječ o državnoj cesti na kojoj se nerijetko “nagazi” po gasu to predstavlja velik problem i strepnju za sigurnost u prvom redu učenika. No, to bi se uskoro trebalo promijeniti.
-Dobivamo nogostup, a istovremeno će oni raditi svoju kanalizaciju za oborinske vode. Prva faza je kanalizacija kroz samo mjesto Končanica, druga je kroz Daruvarski Brestovac, a na kraju Daruvarskog Brestovca kod Toplice bi trebao biti pročistač – najavljuje Bakunić.
Načelnik Končanice se nada da će do ove jeseni imati građevinske dozvole te da će se nakon toga brzo krenuti i s radovima.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!