Počelo cijepljenje opće populacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRVINICA – U dvorani Srednje škole u Koprivnici jučer je započelo cijepljenje opće populacije protiv koronavirusa. Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je u suradnji sa županijskim zdravstvenim ustanovama poduzeo sve potrebne aktivnosti da organizacija cijepljenja bude provedena na najvišoj mogućoj razini.

-Mogu reći da se kompletna organizacija odvija točno prema našim planovima, a s nama su ekipe liječnika opće prakse te županijskog Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo. Sljedeći tjedan trebala bi stići cjepiva tvrtki Moderna i AstraZeneca i onda ćemo nastaviti s cijepljenjem po punktovima u Križevcima i Đurđevcu, a, ovisno o količinama, i po općinama. Interes za cijepljenje raste iz dana u dan, a prema posljednjim podatcima je to oko osam tisuća naših sugrađana, koje se nadamo procijepiti prvom dozom do kraja mjeseca  kazala je je Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo te napomenula kako je za Županiju previđeno ukupno 160 tisuća doza cjepiva i da će svi oni koji iskažu interes zasigurno doći na red u narednim mjesecima. Dosad je prvom dozom cijepljeno 1968 osoba te 768 osoba drugom dozom.

Cijepljenje je organizirano u sportskoj dvorani

Načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić je pojasnio kako je zadatak Stožera bio operativno organizirati cijepljenje po punktovima te koordinirati zdravstvenim i drugim djelatnicima na terenu.

-U ovaj su proces uključene županijske zdravstvene ustanove i liječnici obiteljske medicine, kojima zahvaljujemo na svemu što čine, danas smo pokazali odličnu organizaciju, a vjerujem da će tako biti i ubuduće. Stožer je kao lokacije cijepljenja odredio školske sportske dvorane u županijskim gradovima te vatrogasne i društvene domove u općinama jer takva mjesta zadovoljavaju potrebne tehničke preduvjete, a i pristupačna su građanima. Angažirali smo operativne snage civilne zaštite za redarsku službu te sve funkcionira prema planu – kazao je Ljubić te se ujedno osvrnuo na aktualnu epidemiološku situaciju na području županije koja je u skladu s tjednim prosjekom od stotinjak novozaraženih osoba.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren je istaknuo kako je današnji događaj izuzetno važan i kako smo njime otvorili novo poglavlje u borbi protiv pandemije koronavirusa. -S obzirom na dosadašnjih osam tisuća zainteresiranih, usudit ću se prognozirati da ćemo procijepiti preko 50 posto naših sugrađana jer smo svjesni da je to najznačajniji alat u borbi protiv bolesti COVID-19. Organizacija samog procesa je na vrhunskoj razini, pohvaljujem uključene te zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima Koprivničko-križevačke županije na nesebičnom zalaganju i trudu koji mjesecima ulažu kako bi očuvali zdravlje svih nas. Hvala i stanovnicima naše županije što se pridržavaju epidemioloških mjera te ih pozivam da se i dalje prijavljuju svojim liječnicima za cijepljenje. Pokažimo odgovornost, cijepimo se i zaštitimo vlastito zdravlje i zdravlje naših sugrađana! – kazao je Koren.

Kao što je najavljeno, nakon Koprivnice, a u skladu s dinamikom zaprimanja cjepiva, očekuje se organiziranje cijepljenja u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima, a nakon toga i u dvorani Strukovne škole u Đurđevcu.

Tim za provedbu cijepljenja profesionalno je odradio zadatak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!