Preko 200 vozača vozilo brže od dozvoljenog!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske su i u veljači 2021. godini nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja – alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. četiri glavne ubojice u prometu.

Tako su u petak, 5. veljače, policijski službenici su u sklopu spomenutih pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele Bjelovarsko-bilogorske županije.

-Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja tijekom poslijepodneva su utvrđena 198 takva prekršaja. 124 prekršaja su bila 10-20 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja u naselju, 51 prekršaja u rasponu od 20-30 km/h i 22 prekršaja u prekoračenju dopuštene brzine kretanja u rasponu od 30-50 km/h te jedan prekršaj u prekoračenju dopuštene brzine kretanja u rasponu od 30-50 km/h izvan naselja. Mjesto najveće izmjerene brzine je bila u Bjelovaru, na sjevernoj obilaznici i ona je iznosila 129 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 80 km/h, a utvrđena je kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila. Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina – izvijestili su iz policije.

Od ostalih prekršaja izuzev akcije u petak utvrđeno je još:

– 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,78 g/kg izmjerena kod 39-godišnjeg bicikliste u Daruvaru,
– 3 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Kapelici i ona je iznosila 105 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h,
– 25 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 17 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
– 38 ostalih prekršaja.

-U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se sedam prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedan vozač zadobio teške tjelesne ozljede, a u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lakše ozlijeđena.
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja. Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život – poručuju iz policije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!