Nastavak suradnje s domaćim proizvođačima ključan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić danas se sastala sa koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i njegovim zamjenikom. Kako su izvijestili iz Županije, Darko Koren je na sastanku istaknuo kako je Podravka strateški važan gospodarski subjekt i predvodnica gospodarskog razvoja Podravine i Prigorja te je preko 70 godina duboko povezana s ljudima koji ovdje žive i koji su je generacijama stvarali. Dodao je kako vjeruje da Dalić prepoznaje vrijednost, tradiciju i značaj Podravke te da će u donošenju odluka uvažavati mišljenje i interese lokalne zajednice, kao i da će svojim poslovnim odlukama nastaviti uspješno poslovanje tvrtke.
Također je važno nastaviti s programima poticanja domaće poljoprivredne proizvodnje i otkupa poljoprivrednih proizvoda iz Koprivničko-križevačke županije, istaknuo je Koren, jer je upravo u povezivanju poljoprivredne proizvodnje s lokalnim dionicima Podravka napravila značajan iskorak. Naime, inicijativu povezivanja Podravke s lokalnim poljoprivrednicima, Županija je podržala od samog početka, s time da Podravka i prehrambena industrija moraju biti generatori razvoja poljoprivredne proizvodnje, uz podršku države.
Predsjednica Uprave Podravke Dalić naglasila je kako je njezin prioritet daljnji rast i razvoj Podravke, snažnije povezivanje s domaćom proizvodnjom i općenito otvaranje novog razvojnog i investicijskog ciklusa u kontekstu kojeg promatra i mogućnosti za poboljšanja prava radnika.
Jedna od važnijih tema sastanka za razvoj ovog kraja bio je i nastavak gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice, gdje je predsjednica Uprave Dalić dala punu podršku županu Korenu u aktivnostima ubrzanja realizacije ovog strateškog infrastrukturnog projekta.
Na kraju sastanka, Dalić je predložila novi radni sastanak u Podravki na kojemu će predstavnicima lokalne i regionalne samouprave te saborskim zastupnicima prezentirati glavne smjernice budućeg razvoja tvrtke.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!