Broj ukopa na Boriku u dvije godine gotovo udvostručen!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na području Bjelovara posljednjih godina povećava se broj ukopa, što se naročito vidi na gradskim grobljima Borik i sveti Andrija kojima upravlja bjelovarski Komunalac. Je li razlog tome koronavirus i činjenica da je ipak od te bolesti u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji ukupno, s jučerašnjim datumom, preminulo 126 osoba ili je razlog negativnog trenda ipak pretežno staračko stanovništvo koje polako izumire, teško je znati, no brojke su neumoljive.
-U studenom i prosincu 2018. godine na groblju Borik bilo je 40 ukopa, sljedeće 2019. godine u istom periodu pokopano je 50 osoba, dok se 2020. godine broj ukopa u ta dva posljednja mjeseca u godini popeo na vrtoglavih 72. Na groblju sv. Andrija slična je situacija, što znači da se također jasno vidi tendencija porasta ukopa. U studenom i prosincu 2018. godine pokopano je 11 osoba, iduće 2019. godine u istom razdoblju bilježimo 15 ukopa, a 2020. ‘korona’ godine čak 24 ukopa – pojasnila je brojčano stanje Katica Muškinja, djelatnica Komunalca zadužena za groblja.
Isto tako, zanimljivo je i brojčano stanje u posljednje tri godine kroz svih 12 mjeseci.
-Godine 2018. na našem području djelovanja izvršeno je ukupno 467 ukopa, 2019. godine 527 ukupa, a 2020. čak 563. Činjenica je da smo starija populacija, ali ne treba zaboraviti niti koronavirus koji također najviše pogađa starije osobe i uzrok je smrti za mnoge – svjesna je Muškinja.
Budući da se broj smrti neminovno povezuje s koronavirusom, uz ovu temu poslali smo upit u bjelovarsku Opću bolnicu. Čim odgovor stigne, objavit ćemo ga u cijelosti.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!