Što s bankovnom garancijom od 300 tisuća kuna?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila natječaj za odabir izvođača radova na izgradnji novog bjelovarskog stadiona, Grad je počeo s pripremom novog natječaja. Podsjetimo, u tekstu prvog natječaja pronađena je nepravilnost nakon žalbe Hidroregulacije i Radnika na odabir zajednice ponuditelja Crotal i Novi stan za izvođača radova. Crotal i Novi stan su pak izabrani tek nakon što je od natječaja i izgradnje svojevoljno odustala tvrtka Demaring, koja je na samom početku poslala najpovoljniju ponudu. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak smatra kako je dobro što je toliko tvrtki zainteresirano za ovaj posao te vjeruje kako raspisivanje novog natječaja neće značajno osujetiti planove vezane uz izgradnju. Ono što je ostalo nedorečeno nakon svih zapleta u sklopu prvog natječaja jest bankovna garancija tvrtke Demaring od 300 tisuća kuna koja aktivirana nakon što je ta tvrtka odustala od posla.

-Vezano uz taj polog, obratili smo se nadležnim tijelima odnosno Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave i nadležnom ministarstvu, kako bismo bili sigurni kako točno postupiti. To je novac koji smo dobili tijekom natječajnog postupka, svojevrsna zadužnica za izvršenje posla i ako ćemo ga morati vratiti, vratit ćemo ga – kaže Hrebak

Gradonačelnik vjeruje kako bi nova natječajna procedura mogla biti okončana kroz dva mjeseca, a početku radova na izgradnji stadiona nada se sredinom proljeća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!