Prozori sa stare zgrade padali po pločniku!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Krov koji prokišnjava, dotrajala stolarija, sanitarni čvorovi zapeli u vremenu s limenim umivaonikom i umivaonicima na hodnicima, dio namještaja koji datira još iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, uvjeti su u kojima radi Centar za cjeloživotno obrazovanje i kulturu Bjelovar. Njihova zgrada u Nazorovoj ne samo da nema minimalne uvjete za rad već je i po život opasna.
-Prozori su padali na pločnik. To se dogodilo dva puta, a sva sreća u trenutku kada su pali nikoga nije bilo na ulici, ali naši polaznici znaju da zbog toga mi posljednje dvije godine nismo smjeli otvoriti prozore i na njima je pisalo ne otvaraj – opisuje stanje zgrade ravnateljica Centra Zvjezdana Galkowski.
Uz potporu Grada Bjelovara, Centar za cjeloživotno učenje i kulturu će sljedećih nešto više od godinu dana raditi u novom prostoru na korzu u objektu jedne zaštitarske kuće, a Galkowski vjeruje da će time biti i atraktivniji Bjelovarčanima.
-To će nam sada omogućiti posve druge uvjete što se tiče prostora i grijanja, pa vjerujem da će naših polaznika biti više i da ćemo dobiti mogućnost raditi kvalitetnije programe – navodi Galkowski.
Od stare zgrade ne odustaju. Galkowski se nada da će uskoro biti riješeno etažiranje i potpisan međuvlasnički ugovor nakon čega mogu početi razmišljati o obnovi i načinu njenog financiranja.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!