Od zezancije do ‘štreberskih’ tema

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prvi je dan otkako sam kandidat za župana. Jutarnja kava sa suprugom Majom, spremanje na posao, klinci još ne idu u vrtić jer su u samoizolaciji. Sve je isto kao i jučer, osim jedne stvari.
Do jučer sam morao slušati samo ženu,
😊 😊😊 a od danas moram slušati i stanovnike svoje županije. Jer onaj tko ne čuje građane, taj ne može dobiti njihovo povjerenje.

Prvi je to post na društvenim mrežama ‘friškog’ HDZ-ovog kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića. Aktualni predstojnik bjelovarskog Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranje do sada nije bio aktivan na Facebooku i Instagramu, no očito je shvatio kako je to jedan od najjednostavnijih načina da dopre do potencijalnih birača.

Pokoji savjet o društvenim mrežama mogao bi mu dati stranački kolega Miro Totgergeli koji je relativno ažuran na društvenim mrežama te voli s vremena na vrijeme podijeliti pokoju snimku svog nastupa u Hrvatskom saboru, a još više podijeliti objave stranačke središnjice ili premijera Plenkovića. Među HDZ-ovcima se po ‘fejsanju’ ističe i šef Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je posebno aktivan bio za vrijeme kampanje za parlamentarne izbore, no i nakon toga povremeno objavi pokoji, uglavnom ležeran i opušten post – poput, primjerice, fotke iz mlađih dana koji je objavio neki dan, zaradivši hrpu lajkova i sheranja.

Gordan Jandroković neki dan je lajkove ‘pokupio’ objavom fotke iz mlađih dana

Ovih dana na Facebooku se ponovno aktivirao i glavni Marušićev protukandidat na lokalnim izborima, aktualni župan Damir Bajs. On već godinama ima profile na društvenim mrežama, no aktivira ih od izbora do izbora. Tako je prije nekoliko dana, nakon pauze od srpnja prošle godine, ponovno počeo objavljivati na Facebooku, i to uglavnom informacije o provedbi županijskih projekata.

Damir Bajs na društvenim mrežama aktivan je uglavnom pred izbore

Vrlo aktivna na društvenim mrežama je i Bajsova zamjenica Bojana Hribljan koja, baš kao i zamjenica bjelovarskog gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec, ima posebnu stranicu za političke aktivnosti. Među najrevnijim ‘fejserima’ bez premca je pak daruvarski zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Vladimir Bilek koji zna naredati i nekoliko objava dnevno.

Objave na profilu Vladimira Bileka vrlo su šarolike

Kad se govori o promociji na društvenim mrežama, ne možemo ne spomenuti bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka koji je jednom prilikom sam priznao da ne zna kako bi funkcionirao bez mobitela te kako mu je komuniciranje s građanima putem društvenih mreža jedna od omiljenih aktivnosti. Za razliku od, primjerice, Bileka ili Jandrokovića, (a koliko vidimo i po prvoj objavi, Marka Marušića), čiji statusi su često ležerni i prikazuju i djelić njihove intime, Hrebakovi su, baš kao i Bajsovi, uglavnom vezani uz projekte i političke teme. Iliti, pomalo štreberski.

Hrebak na društvenim mrežama igra na sigurno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!