Imat će kandidatkinju za županicu, napravljen uži izbor i za Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predstavljanjem Ivane Sabljak Murlin za gradonačelnicu Čazme, SDP sutra službeno kreće s kampanjom za nadolazeće lokalne izbore. Aktualna županijska pročelnica za graditeljstvo, koja se do sada nije previše politički angažirala, tako kreće na megdan dugogodišnjem čazmanskom gradonačelniku Dinku Piraku koji na ove izbore, nakon razlaza s HSS-om, ide kao nezavisni kandidat. Iako su u stranci svjesni da Piraka teško može dobiti, u SDP-u kažu kako odabirom Sabljak Murlin, ali i kandidata u drugim županijskim gradovima, žele poručiti kako SDP ima mlade, kvalitetne ljude koji su spremni na promjene. I to prije svega promjene u vlastitim redovima koje od članstva na lokalnoj razini traži novo nacionalno vodstvo SDP-a predvođeno Peđom Grbinom.

Ivana Sabljak Murlin

-Bilo je krajnje vrijeme da SDP samostalno izađe na izbore, pogotovo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u kojoj se izgubila umjerena socijaldemokratska ljevica. Da nismo ovo učinili, jednostavno bismo se izgubili na političkoj sceni – kaže SDP-ov povjerenik na BBŽ Damir Đuran, otkrivajući kako će do kraja mjeseca, u skladu s napucima s vrha stranke, SDP predstaviti kandidate za gradonačelnike svih gradova u županiji, ali i kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Iako o imenima još ne želi govoriti, Đuran otkriva kako su se prilikom odabira kandidata za sve funkcije u stranci vodili prema istom principu koji je primijenjen u Čazmi.

-Želimo biračima ponuditi nova, svježa lica pa će kandidati u svim gradovima biti mladi, kvalitetni ljudi – kaže Đuran. Drugim riječima, u SDP-u žele osvježiti vlastite redove i u prvi plan istaknuti članove koji do sada nisu dolazili do izražaja te su djelovali u sjeni stare ekipe, a za to sada imaju i blagoslov novog vodstva stranke na nacionalnoj razini. Tako bi, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, kandidat za gradonačelnika Garešnice trebao biti mladi garešnički gradski vijećnik Slaven Đurđević, dok bi SDP u Grubišnom Polju trebao predvoditi gradonačelnički kandidat Sebastijan Svat, inače zamjenik već spomenute županijske pročelnice i kandidatkinje za gradonačelnicu Čazme Sabljak Murlin. Daruvarski SDP još nije donio konačnu odluku o kandidatu, ali kako doznajemo, najvjerojatnije će to biti mladi liječnik Igor Jareš.

Nakon mukotrpnog vijećanja, doznajemo iz pouzdanih izvora, napravljen je i uži krug potencijalnih kandidata za Bjelovar koje je spremna odobriti županijska organizacija, ali i nacionalna središnjica. Riječ je o bjelovarskoj liječnici Mariji Švub i poduzetniku Deanu Pircu, no spomenutom modelu primijenjenom u drugim gradovima, prvenstveno zbog dobi, više odgovara bivši predsjednik Savjeta mladih Grada Bjelovara i Foruma mladih SDP-a Domagoj Spačil.

U igri za Bjelovar su Švub, Pirc i Spačil

U tijeku su i finalni pregovori oko imena SDP-ova kandidata za čelno mjesto u županiji. Točnije, kandidatkinje iz Bjelovara, čije ime bi trebalo biti objavljeno idući tjedan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!