Siguran izlazak na izbore u 12 organizacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – HSS Bjelovarsko-bilogorske županije jučer je, u nazočnosti predsjednika stranke Kreše Beljaka, održao sjednicu Županijskog odbora. Doduše, u ‘krnjem’ sastavu, potvrdio nam posebni koordinator stranke za BBŽ Dalibor Jurina

-Na sjednicu nisu pozvani članovi koji su iz stranke isključeni, koji su je svojevoljno napustili te oni koji su najavili učlanjenje u druge stranke, poput Ivana Beljana – kaže Jurina, dodajući kako je od 27 predviđenih članova Odbora, sjednici nazočilo njih 18.

Na sastanku se, dodaje Jurina, analiziralo trenutno stanje u gradskim i općinskim organizacijama te razgovaralo o pripremama za nadolazeće lokalne izbore.

-Analizirali smo situaciju kako bismo vidjeli gdje bismo na izbore mogli izaći samostalno, a gdje bismo eventualno u koaliciji mogli dobiti veći broj mandata. Sigurno ćemo na izbore izaći u 12 organizacija na području BBŽ, dok za 11 preostalih, u kojima je došlo do osipanja ili u kojima stranka već neko vrijeme ne djeluje, moramo još pronaći odgovarajuća rješenja – kaže Jurina, dodajući kako će u većini mjesta gdje će izlaziti na izbore u koaliciji to biti suradnja s Damir Bajs Nezavisnom listom, baš kao što će biti slučaj i na županijskoj razini.

Od dugogodišnjih pet HSS-ovih općinskih utvrda u BBŽ, jučerašnjem Glavnom odboru nisu se odazvali predstavnici Hercegovca, Šandrovca i Sirača, dok su sastanku nazočili predstavnici Nove Rače i Velikog Trojstva. U Novoj Rači HSS će, kaže Jurina, ponuditi vlastitu listu za Općinsko vijeće, a kandidat stranke na načelnika bit će Darko Knežić, koji i sada obnaša tu dužnost. Kandidata za načelnika stranka će imati i u Velikom Trojstvu, no još uvijek nije odlučeno hoće li to biti aktualni načelnik Ivan Kovačić, koji je također bio na jučerašnjoj sjednici Odbora.

Inače, sjednica Odbora nije održana u stranačkim prostorijama, već u Velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije. Jurina kaže kako to nema veze sa suradnjom s aktualnim županom već s trenutnom epidemiološkom situacijom.

-Zajedno s predsjednikom Beljakom i tajnicom, na jučerašnjoj sjednici nas je bilo 20 i morali smo osigurati odgovarajući prostor, odnosno minimalno 80 četvornih metara. Vijećnica je velika 90 četvornih metara i zbog toga je odabrana za mjesto održavanja sjednice – kaže Jurina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!