Najmanje četvero kandidata za bjelovarskog župana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sada je već razvidno, izbori za župana Bjelovarsko-bilogorske županije bit će zanimljiviji nego se činilo. Umjesto očekivane borbe samo dvojice favorita, aktualnog župana Damira Bajsa i HDZ-ovog kandidata Marka Marušića, u bitku ulaze i SDP te Domovinski pokret.

Pojednostavljeno, na lijevom centru Bajsu će konkurencija biti najvjerojatnije kandidatkinja SDP-a čije ćemo ime saznati sljedeći tjedan. Iako se nagađalo kako bi SDP mogao podržati Bajsa za svog kandidata, a oni se zadovoljiti s mjestom zamjenika i(li) nekoliko pročelnika, oslabljena, ali još uvijek najveća stranka ljevice odlučila je samostalno nastupiti. Obzirom da je Bajs na prethodnim parlamentarnim izborima podržao nesretnu Restart koaliciju, očekivalo se da će SDP vratiti uslugu partneru koji ga je spašavao od izbornog debakla. Ipak, prema izjavi SDP-ovog povjerenika na BBŽ Damira Đurana, „SDP želi biračima ponuditi nova, svježa lica pa će kandidati u svim gradovima županije biti mladi, kvalitetni ljudi“, a isto vrijedi i za potencijalnu županicu.

Ne zaboravimo i novu zeleno-lijevu opciju Možemo koja bi osim u Zagrebu mogla kandidirati svoju listu, ali i svog kandidata za župana i u BBŽ po kriteriju: gdje je SDP slab, dolazi Možemo!

Iako Bajs samouvjereno kaže kako mu je svejedno tko su i koliko protukandidata, svakako bi bio zadovoljniji širom predizbornom koalicijom.

Na desnom centru HDZ-ovom Marku Marušiću konkurencija će biti kandidat Škorina Domovinskog pokreta.

-Još nismo donijeli odluku, ali imamo tri imena o kojima razgovaramo i svi su oni kvalitetni kandidati. Tu je dr. Marin Deškin, internist u bjelovarskoj bolnici, Dražen Medved, bivši glasnogovornik bjelovarske policije, ali i ja kao predsjednica podružnice, rekla je Dubravka Dragašević iz Domovinskog pokreta za Alfa radio.

Marušić je za kampanju spreman, ni njega ne opterećuje konkurencija. Najavljuje program u šest točaka i smatra kako je sasvim dovoljno vremena da ga upoznaju birači i onda donesu odluku o tome za koga će glasovati.

Svakako nije nevažno da potporu može očekivati od svog „šulkolege“, bjelovarskog gradonačelnika Hrebaka, koji je u stabilnoj koaliciji s HDZ-om na državnoj, ali i gradskoj razini.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!