U igri bivši bogoslov i prethodnik s presudom?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Aktualni načelnik Ivanske Željko Mavrin kreće u utrku za još jedan mandat na čelu te Općine. No, ne pod okriljem stranke s kojom je osvojio izbore prije četiri godine, Nezavisnih seljaka Hrvatske, već kao predstavnik svoje nove stranke, Damir Bajs Nezavisne liste, kojoj je pristupio sredinom prošle godine.

-U suradnji sa Županijom u posljednje četiri godine u Ivanskoj smo realizirali brojne projekte, a neki su tek započeti. Stoga se nadam da ću dobiti podršku svojih mještana da ih završim – kaže Mavrin, dodajući kako mu je želja od Ivanske stvoriti sredinu u koju će ljudi dolaziti živjeti, a ne iseljavati iz nje.

Glavnog protukandidata Mavrinu trebao bi ponuditi općinski HDZ u kojem tek dogovaraju izbornu strategiju.

-Imat ćemo svog kandidata, a kad je riječ o listi za Općinsko vijeće, otvoreni smo za razgovore sa predstavnicima svih političkih opcija koje su spremne raditi za dobrobit Ivanske. Ako i ne dogovorimo suradnju s nekom drugom strankom, izaći ćemo na izbore samostalno, kao što je to bio slučaj i prije četiri godine – kazao nam je predsjednik OO HDZ-a Ivanska Tomislav Križan.

Mladi Erdec jako je vezan uz svoj kraj, kažu u Križicu

Iako o imenima potencijalnih kandidata za općinskog načelnika nije želio jer drži da je za to prerano, neslužbeno doznajemo kako HDZ taj zadatak planira povjeriti mladom Luki Erdecu iz Križica, bivšem bogoslovu i studentu teologije koji je jako vezan uz rodni kraj.

Među potencijalnim načelničkim kandidatima u Ivanskoj ovih je dana iskrsnulo i ime Josipa Bartolčića, Mavrinova prethodnika. Komentirajući glasine kako povratak na čelo općine planira kao nezavisni kandidat na izborima, Bartolčić je pomalo tajanstven.

-Nikad ne reci nikad, ali jako je mala vjerojatnost za to. Ne znam što bi se trebalo dogoditi da se ponovno kandidiram – kaže Bartolčić koji nakon završetka prošlog načelničkog mandata radi u privredi i time je, kaže, trenutno zadovoljan.

Josip Bartolčić već je bio načelnik Ivanske (FOTO: ZVONO.EU)

Inače, Bartolčić je kandidaturu najavljivao i na prošlim lokalnim izborima, no na koncu je od toga odustao zbog pravomoćne presude za zlouporabu položaja i ovlasti od koje je, kako doznajemo, zbog proteka vremena, u međuvremenu rehabilitiran. No, tada je zbog toga mjesto ustupio tadašnjem stranačkom kolegi Željku Mavrinu koji je imao čak trojicu protukandidata –Zlatka Kraljića (HDZ), Ivana Barbira (HSS-SDP) i Marka Šafrana (HSP). U drugi krug je ušao s Kraljićem te ga pobijedio.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!