Prikupljene količine stalno rastu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Već 32. godinu zaredom, Komunalac Bjelovar organizira redovitu akciju odvoza glomaznog otpada na području grada. Akcija kreće u subotu, 13. veljače, a prva na red dolaze naselja – Brezovac, Klokočevac, Malo Korenovo, Nove Plavnice, Novi Pavljani, Obrovnica, Prgomelje, Rajić, Stančići, Stari Pavljani, Staroplavnička, Velike Sredice i Veliko Korenovo. Da količina glomaznog otpada ima i da one rastu, potvrđuje Stipe Crnković, predstavnik radnika Komunalca Bjelovar.

– 2018. godine imali smo 279 tona, 2019. 323 tone, a prošle godine dijelom i zbog činjenice da je nastupila pandemija pa su ljudi kod kuće imali čišćenja, bilo je  čak 377 tona otpada – kaže Crnković

Iako im ove godine vrijeme ne ide na ruku, zbog organizacije moraju krenuti s odvozom već u veljači.

– Uz akciju koja će se provesti 13. veljače, daljnje su 27. veljače, 13. i 27. ožujka te 8. i 22. svibnja. Krećemo u veljači kako bismo s akcijama završili u svibnju jer nam te akcije angažiraju dosta velik broj ljudi, točnije radi se o tridesetak zaposlenika koji to rade pokraj svog redovitog posla. U akcijama sudjeluje pet vozila. U međuvremenu, imamo dvije akcije odvoza granja s područja grada Bjelovara, no to ćemo još pravovremeno najaviti. Molimo građane i da izvoze isključivo ono što piše na uputama, krupnije predmete poput namještaja, zatim krupnije komade plastike, ako ima metala dapače, madrace, fotelje i slično. Električni otpad može se predati, kao i sve drugo na reciklažna dvorišta kod kolodvora i na Doline – napominje Crnković.
Iz Komunalca napominju da građani glomazni otpad ostave ispred obiteljskih kuća do sedam sati ujutro jer od sedam sati Komunalac kreće s prikupljanjem. Inače, u Komunalcu kažu kako su se spomenuta reciklažna dvorišta pokazala kao dobar potez jer otkako postoje, preuzimaju dobar dio glomaznog otpada. No, pored njih, akcija poput skorašnje u subotu, omogućava ljudima koji nemaju prijevoz ili drugog izbora da i dalje pravovaljano sudjeluju u gospodarenju otpadom. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!