Kafići kreću s kavom za van

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od 15. veljače otvaraju se teretane i fitness centri, kafićima će se omogućiti prodaje kave za van, djeci će se omogućiti nastava u školama za strane jezike i radionicama, a radit će i kladionice, automat klubovi i casina, objavio je u četvrtak premijer Andrej Plenković.

Pojasnio je da će ugostitelji od ponedjeljka moći prodavati sve što imaju u ponudi, ali terase neće biti otvorene, već će vrijediti koncept da se napitak uzme za van i šeta.

-Treći smo po redu u EU po tjednom prosjeku potvrđenih slučajeva na milijun stanovnika, imamo peti najveći dvotjedni pad broja preminulih. Ali, istodobno samo i dalje u zimskim mjesecima, najavljen je i vrlo hladan val, identificiran je i britanski soj, a mnoge druge zemlje produžuju ili pooštravaju mjere, rekao je Plenković zadovoljan silaznim trendom novooboljelih.

Saborska oporba pozdravila je ublažavanje epidemioloških mjera, međutim smatraju kako to nije dovoljno i da se građane ne tretira jednako, a osudili su izjavu premijera Plenkovića da je popuštanje mjera nagrada građanima.

Za 1. ožujka najavio je sljedeću analizu učinka mjera pa ćemo otprilike tada znati hoće li biti novih popuštanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!