Odabir izvođača za posljednju dionicu brze ceste

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Krajem veljače trebale bi biti otvorene ponude za izvođača radova na posljednjoj dionici brze ceste od Zagreba prema Bjelovaru. Potvrdio nam je to bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

-Prema posljednjim informacijama iz Ministarstva prometa, ponude bi trebale biti otvorene iza krajem mjeseca, što znači da ćemo uskoro dobiti izvođača radova za posljednjih 12 kilometara brze ceste. To je nedosanjani san naše generacije i sretan sam što će se on uskoro ostvariti – kaže Hrebak.

U slučaju da ne bude žalbi na natječaj, svi administrativni poslovi trebali bi biti dovršeni kroz najviše dva i pol mjeseca, a ubrzo nakon toga trebali bi započeti i radovi.

-Već u svibnju moglo bi doći do potpisivanja ugovora. Koliko mi je poznato uglavnom su riješeni svi imovinsko-pravno poslovi za tu posljednju dionicu koja bi, ako sve bude išlo prema planu, u izgradnju trebala krenuti krajem ljeta, najkasnije na jesen – kaže Hrebak, podsjećajući kako je hrvatska Vlada u proračunu za iduće tri godine za projekt izgradnje brze ceste osigurala 300 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!