Maleni Bjelovarčani pokazali veliko srce

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Uspješno je kraju privedena humanitarna akcija ‘Djeca za djecu’ koju su pokrenuli i tijekom siječnja proveli članovi bjelovarskog Dječjeg Gradskog vijeća i Društva Naša djeca Bjelovar. U sklopu akcije skupljao se školski prilog i druge sitnice za djecu na potresom pogođenim područjima, a odaziv je bio iznad svih očekivanja, kaže Sanja Vranješević, predsjednica Društva Naša djeca Bjelovar.
– Prikupljeno je mnoštvo paketa, oko 700. Sudjelovale su sve odgojno-obrazovne ustanove s područja grada Bjelovara, BBŽ pa čak i šire. Paketi su nam pristizali i poštom, sudjelovalo je puno pojedinaca, odazvalo se puno razrednih odjela i vrtićkih grupa. Zaista je prikupljena velika masa tih paketa – rekla je Vranješević.
Sanja Vranješević iz DND Bjelovar
Dakle, djeca s područja Bjelovarsko-bilogorske županije su još jednom pokazala da imaju veliko srce. Paketi su već otputovali na Banovinu.
– U suradnji s Gradom Bjelovarom i pojedincima koji su nam izašli u susret, sve pakete smo odvezli u Glinu gdje smo imali sve dogovoreno s dogradonačelnicom gline, gospođom Brankom Bakšić Mitić. Oni će te pakete ovaj tjedan distribuirati dalje djeci – rekla je Vranješević.

Vranješević kaže kako su se maleni Bjelovarčani rado odrekli nekih svojih sitnica kako bi uljepšali svakodnevicu svojim vršnjacima koji ovih dana proživljavaju jako teške životne trenutke.
– S obzirom na to da je akcija izazvala veliki odaziv, vjerujem da su svi roditelji kao i učiteljice i odgojiteljice imale veliki utjecaj i da su im objasnili krajnji cilj akcije. Bilo je to jasno vidljivo na paketima koji su sadržavali zaista dirljive poruke i crteže podrške. Svatko je u paketić stavio i nešto osobno – ističe Vranješević.
Vranješević kaže i kako je Bjelovarčane koji su jučer u Glinu dostavili darove iz Bjelovarsko-bilogorske županije, dirnula reakcija domaćina.
– Prekrasno smo dočekani, tamo vlada sama pozitiva, smijeh i veselje. Oni se svemu tome raduju i tamo su ljudi, usprkos svojoj teškoj sudbini, vrlo pozitivni. Zato razmišljamo o još nekoj akciji – navodi Vranješević.
FOTO: DND BJELOVAR
Društvo Naša djeca Bjelovar, kaže Vranješević, svakako će ostati u kontaktu s društvima na području Banovine, a nova akcija mogla bi biti organizirana na proljeće ili ljeto. Na koji način će maleni Bjelovarčani ponovno moći pomoći svojim vršnjacima još uvijek se ne zna, a buduće akcije planirat će se u skladu s aktualnim potrebama na tom području.
– Vidjet ćemo što je djeci još potrebno pa ćemo se onda orijentirati u tom smjeru, da ne prikupljamo stalno jedne te iste stvari. Vjerujem da su stizali pokloni iz cijele Hrvatske i da dječjih potrepština ima dovoljno. Moramo vidjeti nešto što ciljano nedostaje kako bi s akcijom išli u pravom smjeru – zaključila je Vranješević.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!