Područna škola opasna za održavanje nastave

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Posljedice prosinačkog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji ostavile su traga i u Općini Hercegovac. Naime, u naselju Palešnik potres je oštetio tamošnju područnu školu u tolikoj mjeri da se tamo ne može održavati sigurna nastava. Srećom, Općina ima zamjensku prostoriju, kaže načelnik Boro Bašljan.
Boro Bašljan, načelnik Općine Hercegovac
– Općina je srećom prije dvije godine uredila prostore za Kulturno umjetničko društvo Slavko Kolar i te prostorije nalaze se na katu vatrogasnog doma. Trenutno služe kao područna škola odnosno mjesto gdje učenici iz Palešnika pohađaju nastavu od 1. do 4. razreda – rekao je Bašljan.
Kada će se i kako škola obnoviti, još uvijek je nepoznato.
FOTO: USTUPIO BORO BAŠLJAN
– Tek ćemo vidjeti kako će se i kada škola obnoviti. Očekujemo prije svega što će Ministarstvo obrazovanja poduzeti, zatim Bjelovarsko-bilogorska županija, a naravno u cijelu priču uključit će se i Općina jer zemljište na kojem se objekt nalazi je u vlasništvu Općine Hercegovac – ističe načelnik.
No, budući da se radi o dosta starom objektu koji nije rađen po standardima gradnje, kaže načelnik da je najveći upitnik isplati li se uopće područnu školu obnavljati ili bi bilo bolje objekt srušiti i izgraditi novi. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!