Učenici nagrađeni proizvodima lokalnih OPG-ova i slatkišima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR, GRUBIŠNO POLJE – U suradnji s osnovnim školama iz Grubišnog Polja, Daruvara, Končanice, Đulovca, Dežanovca i Sirača, LAG “Bilogora-Papuk” proveo je likovni natječaj za četvrte razrede. Inače, LAG se najviše bavi ruralnim razvojem, a sredstva dodjeljuju po projektima poljoprivrednika. No, dodatna sredstva ipak su se uspjela prikupiti i to za one najmlađe koji su sudjelovali u likovnom natječaju “Plodovi jeseni u mom zavičaju”. Natječaj je proveden s ciljem da se kod mladih poboljša svijest o važnosti poljoprivrednih proizvoda, kaže voditeljica LAG-a Dijana Turniški.

– U jednu svrhu to je i svojevrsna promocija LAG-a kao organizacije, no opet nam je bilo bitno da podignemo svijest o važnosti poljoprivrednih proizvoda kod mladih naraštaja. Natječaj smo poslali na osnovne škole, a odlučili smo da u njemu sudjeluju učenici od prvog do četvrtog razreda jer to je onaj prijelaz kada se već može računati da će djeca zapamtiti zašto to rade i da će o tome pričati kod kuće – rekla je Turniški.Natječaju se odazvalo pet razrednih odjeljenja iz četiri osnovne škole s ukupno 23 likovna rada. Najboljih šest radova nagrađeno je s proizvodima lokalnih OPG-ova, slatkišima i školskim priborom.

– Imali smo jednog poljoprivrednika iz OPG Pleho koji nam je donirao lješnjake, a još smo u malim pakiranjima nabavili i med. Većinom su se nagrade bazirale na školski pribor, a s obzirom na to da prošle godine nije bilo tih podjela darova, nije bilo Djeda Mraza i drugih razloga za veselje, onda smo im još priredili i pakete sa slatkišima – ističe Turniški.

A između ostalih, razloga za veselje imao je Denis Zeman iz Češke osnovne škole Jan Amos Komensky Daruvar. Denis otkriva što je naslikao.

– Kada sam vidio koja je tema, odmah sam se sjetio da nacrtam traktor s prikolicom. Prikolica je prešla preko kamena, a iz prikolice su ispadali jesenski plodovi kao primjerice kruške, jabuke, bundeve i drugi plodov – kaže Denis.

LAG planira još natječaja i to već u rujnu kada dolazi nova generacija četvrtaša, no, temu još nisu htjeli otkriti pa neka bude iznenađenje. Čestitamo nagrađenim učenicima među kojima su i Renata Šidak iz Češke osnovne škole Josipa Ružičke iz Končaničke Područne škole Dioš, Lana Pušić iz Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje, Hana Gazibara iz Češke osnovne škole Jan Amos Komensky Daruvar, Karlo Vujanić iz Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar te Daliu Rohlik iz 4.b razreda Češke osnovne škole Daruvar. Još treba napomenuti da se svi radovi mogu pogledati na službenim stranicama Grada Daruvara i LAGA-a Bilogora-Papuk. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!