Općina razmatra otvaranje obrta za dadilje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Brigu o svojim najmlađim mještanima Općina Velika Pisanica nastavlja i u ovoj godini i to kroz sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima. Općina tako osigurava 500 kuna mjesečno po djetetu, a pomoć mogu ostvariti roditelji odnosno skrbnici koji imaju prebivalište na području općine Velika Pisanica.
Fredi Pali, načelnik Velike Pisanice
– I ove godine Općina nastavlja sa sufinanciranjem dječjeg vrtića i to bilo gdje na području županije. Inače, imamo našu dječju igraonicu koja funkcionira jako dobro, no pokušat ćemo potaknuti i neke nove ideje – rekao je načelnik Fredi Pali.
Ta nova ideja je mogućnost otvaranja obrta za dadilje gdje bi Općina također sufinancirala boravak s 500 kuna mjesečno po djetetu.
– Uz sredstva za samozapošljavanje koja se mogu koristiti, i mi kao Općina spremni smo dati prostor koji već imamo. Taj prostor u potpunosti je opremljen i zadovoljava sve uvjete. Drugim riječima, može se zaposliti dvoje ljudi – poručuje načelnik.
Smatra načelnik da bi takav obrt mogao solidno prihodovati, a samim time zadovoljila bi se forma djece koja borave u dječjem vrtiću. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!